2021.03.23. 10:30:00 6939 222

Pár gondolat az élelmiszerbiztonságról: Így tárold az állateledelt a hűtőben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen szó akár macskáról, akár kutyáról, házi kedvenceink a száraz táp helyett általában a nedves eledeleket részesítik előnyben. Habár a száraz eledelek helyes tárolása sem gyerekjáték, a hűtést igénylő, bontott konzervek az emberi ételek közelsége miatt különös figyelmet igényelnek.

Állateledel emberi fogyasztásra is alkalmas ételek között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állateledel emberi fogyasztásra is alkalmas ételek között

Még szerencse, hogy a bontatlan konzerveket nem szükséges hűtőben tárolnunk; a légmentes zárolás és a tartósítószerek megakadályozzák a romlást előidéző baktériumok munkálkodását. Ezeknél arra kell ügyelni, hogy nagyjából szobahőmérsékleten legyenek a felhasználásukig.

Amikor spórolni akarunk, hajlamosak vagyunk nagyobb kiszerelésű konzerveket megvásárolni, ezeket az adagokat azonban nem biztos, hogy egy evésre meg tudja enni az állat. A nedves eledel – romlandósága miatt - amúgy is csak 3-4 órán át lehet az állat előtt, ha ezen túl enné csak meg, az el nem fogyasztott ételt sajnos ki kell dobnunk.

Nedves állateledel tárolása a hűtőszekrényben

A maximális frissesség biztosítása és más élelmiszerek szennyezésének megakadályozása érdekében jó észben tartani pár dolgot, ha a bontott konzervből másnap is etetni szándékozunk:

  • A penészspórák elkerüléséhez zárjuk le a konzervet. Ezt legegyszerűbben műanyag vagy szilikonos konzervtetővel oldhatjuk meg. Ha még nem vásároltunk be ilyenekből, akkor a nagyobb méretű, visszazárható műanyag zacskók is segítségünkre lehetnek. Ezek a módszer azért is jók, mert a hűtő nem fogja bevenni az eledel átható illatát sem. A maradék nedves eledelt nagyon maximum 4-5 napon belül etessük meg az állattal.

  • Az állatok számára szánt szalámikat ugyancsak érdemes jól záródóan becsomagolni, és csak azután a hűtőbe tenni. Ehhez használhatunk frissen tartó fóliát vagy műanyag dobozt. A szalámik maradékát ajánlott 2 napon belül elfogyasztatni a kis kedvencünkkel.

  • Akinek sok (vagy mindig éhes) állatot kell etetnie, érdemes lehet egy külön bejáratú mini hűtőt alkalmazni a célra.

  • Az állat táljából a maradék étel sose kerüljön vissza a konzervdobozba, és ezzel együtt a hűtőbe, mert az állat nyálával érintkezve korábban elindulhatnak a romlási folyamatok.

Összesítve: A bontott nedves eledelt önmagában sose tegyük be a hűtőbe, csakis becsomagolt, bedobozolt állapotban!

Forrás: www.dailydodstuff.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.