2021.03.23. 10:30:00 6981 222

Pár gondolat az élelmiszerbiztonságról: Így tárold az állateledelt a hűtőben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen szó akár macskáról, akár kutyáról, házi kedvenceink a száraz táp helyett általában a nedves eledeleket részesítik előnyben. Habár a száraz eledelek helyes tárolása sem gyerekjáték, a hűtést igénylő, bontott konzervek az emberi ételek közelsége miatt különös figyelmet igényelnek.

Állateledel emberi fogyasztásra is alkalmas ételek között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Állateledel emberi fogyasztásra is alkalmas ételek között

Még szerencse, hogy a bontatlan konzerveket nem szükséges hűtőben tárolnunk; a légmentes zárolás és a tartósítószerek megakadályozzák a romlást előidéző baktériumok munkálkodását. Ezeknél arra kell ügyelni, hogy nagyjából szobahőmérsékleten legyenek a felhasználásukig.

Amikor spórolni akarunk, hajlamosak vagyunk nagyobb kiszerelésű konzerveket megvásárolni, ezeket az adagokat azonban nem biztos, hogy egy evésre meg tudja enni az állat. A nedves eledel – romlandósága miatt - amúgy is csak 3-4 órán át lehet az állat előtt, ha ezen túl enné csak meg, az el nem fogyasztott ételt sajnos ki kell dobnunk.

Nedves állateledel tárolása a hűtőszekrényben

A maximális frissesség biztosítása és más élelmiszerek szennyezésének megakadályozása érdekében jó észben tartani pár dolgot, ha a bontott konzervből másnap is etetni szándékozunk:

  • A penészspórák elkerüléséhez zárjuk le a konzervet. Ezt legegyszerűbben műanyag vagy szilikonos konzervtetővel oldhatjuk meg. Ha még nem vásároltunk be ilyenekből, akkor a nagyobb méretű, visszazárható műanyag zacskók is segítségünkre lehetnek. Ezek a módszer azért is jók, mert a hűtő nem fogja bevenni az eledel átható illatát sem. A maradék nedves eledelt nagyon maximum 4-5 napon belül etessük meg az állattal.

  • Az állatok számára szánt szalámikat ugyancsak érdemes jól záródóan becsomagolni, és csak azután a hűtőbe tenni. Ehhez használhatunk frissen tartó fóliát vagy műanyag dobozt. A szalámik maradékát ajánlott 2 napon belül elfogyasztatni a kis kedvencünkkel.

  • Akinek sok (vagy mindig éhes) állatot kell etetnie, érdemes lehet egy külön bejáratú mini hűtőt alkalmazni a célra.

  • Az állat táljából a maradék étel sose kerüljön vissza a konzervdobozba, és ezzel együtt a hűtőbe, mert az állat nyálával érintkezve korábban elindulhatnak a romlási folyamatok.

Összesítve: A bontott nedves eledelt önmagában sose tegyük be a hűtőbe, csakis becsomagolt, bedobozolt állapotban!

Forrás: www.dailydodstuff.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...