2014.07.07. 15:11:45 3142 13

Pamplonai bikafuttatás - extrém sport?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Örült hagyományok mindig is voltak, a pamplonai bikafuttatás pedig még veszélyes is. Ennek ellenére több százezer ember kíváncsi rá évente. Az idei mérleg eddig: az első 145 másodperces futamon négyen sérültek meg. Érdekes kikapcsolódás, adrenalin függőség vagy pusztán hagyományőrzés? A választ ki-ki maga eldöntheti. 8 napig tart a mulatság!

Pamplona - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pamplona

Alig kezdődött el a pamplonai bikafuttatás, máris négy embert kellett kórházba szállítani. A spanyol Vöröskereszt szerint a 2 perc 25 másodpercig tartó hétfő reggeli üldözés során az egyik futót a combján öklelte fel a szabadon engedett öt bika egyike, míg másik három résztvevő töréseket szenvedett.

A bikafuttatás a San Fermín fesztivál része, az érdeklődők nyolc napon át menekülhetnek a felhergelt állatok elől a 300 ezer lakosú település szűk utcáin. A 850 méteres futás végén az állatokat torerók várják, hogy leöljék őket. Van, hogy a bikák nyernek, 1922 óta 15 ember vesztette életét a féltonnás monstrumok elől menekülve.

A fesztivált amúgy Ernest Hemingway Nobel-díjas író tette világhírűvé. Az író 1923-ban járt először a bikafuttatáson, élményeiről előbb a Toronto Post című lapban, majd a Fiesta című 1926-os művében írt.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...