2017.01.07. 08:32:23 12907 361

Palacsintaleves! Főétel és desszert egyben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a palacsintát! Na, ugye, hogy mindenki! Mert a palacsinta finom! Különféle töltelékekkel, kakaósan, túrósan, lekvárosan, mákosan, pudingosan. Vagy rakottan, egymásra rétegezve. Esetleg rántva, hússal megtöltve. De frissen kisütve, minden nélkül is isteni, amikor éppen csak leugrik a finom tészta a palacsintasütőről.

Palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Palacsinta

Szóval, a palacsinta mindenhogy finom, és nincs olyan korosztály, aki ne szeretné. De ki hallott már olyat, hogy leves is készülhet belőle? Hát mi, és ezt most meg is osztjuk Veletek!:-)

Palacsintaleves

Természetesen nem azt kell elképzelni, hogy egy karikákra vágott túrós palacsinta kerül a levesbe betétként, de azért izgalmas ételnek ígérkezik ez a leves így is.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 kg hús (ha lehet, marha, de a disznó is megteszi)

  • 1 db babérlevél

  • 1 db hagyma

  • 5 szem bors

  • fél csokor metélőhagyma

  • 1 szál póréhagyma

  • 20 dkg sárgarépa

  • só, bors

A palacsintához:

  • 1,25 dl tej

  • 10 dkg liszt

  • 2 db tojás

  • olaj a sütéshez

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk. A húst megmossuk és fél liter vízben megfőzzük. A vízbe mindenképpen kerüljön bele a bors és a babérlevél! A keletkező habot mindig szedd le a léről! A „levesbetéthez”, vagyis a palacsintához a tojást, tejet, lisztet keverjük simára. Egy késhegynyi só is kerüljön a tésztába! 10 perc pihentetés után mehet az olaj a palacsintasütőre és indulhat a „sütkérezés”. Ha mind kisült, tekerd fel a palacsintákat és karikázd fel őket.

Most pucold meg a zöldséget és szeld vékony csíkokra. Ha a hús megfőtt, vedd ki a léből. Ezt a húslét szűrd le, majd egészítsd ki, hogy 1 liternyi lé legyen és forrald fel, majd főzd meg benne a répát, aztán tedd bele a palacsintacsíkokat. Ízesítsd sóval, borssal, és metélőhagymával megszórva tálald!

Forrás: huettenhilfe.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!