2018.06.20. 09:30:16 11626 330

Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

Vízivás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízivás

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű tételeket. A hatósági eljárás folyamatban van.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is: ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...