2019.05.15. 12:33:25 10534 281

Otthoni megoldások visszér ellen - Előzzük meg együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fájdalmasak, csúnyák és már huszonévesen találkozhatunk velük… Pedig a genetikai tényezőt leszámítva (kötőszöveti gyengeséget sajnos hozhatunk magunkkal a családunkból) minden kialakulást segítő ok elkerülhető.

Visszér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszér

Figyeld a jeleket!

A lila pókhálós, kiduzzadó erek megjelenése előtt is gyanakodhatunk a hajlamra, hogyha éjjel gyakran görcsöl be a vádlink, vagy sűrűn érezzük nehéznek, merevnek lábainkat. Vizesedés, dagadás szintén intő jel, mely a melegebb időben fokozottan jelentkezik.

Szabadulj meg a káros körülménytől!

Az első és legfontosabb - ám általában legnehezebben változtatható- körülmény, amitől meg kell szabadulnod az egészséges lábak érdekében, a terhelés. Hosszan tartó álló- vagy ülőmunka nagyban hozzájárul a visszerek kialakulásához, a meglévők állapotát pedig súlyosan rontja. Sajnos a nagyobb igénybevétel a fájdalmas tüneteket is előhozza.

A terheléshez tartozik az a tény is, hogy a túlsúly is megviseli a lábunk keringését. A túlsúly állómunkával kombinálva szinte garancia a visszérbetegség kialakulására.

Sportoláskor kiemelt figyelmet kell fordítanunk a megfelelő választásra. Súllyal végzett sportok (például testépítés, súlyemelés) nem ajánlottak, ugyanakkor a vízben végzett edzések kifejezetten ajánlottak.

Tessék pezsegni!

A helyi vérkeringés fokozás nagyon fontos, hiszen így a lappangó vért is kimozdíthatjuk a hajszálerekből. Serkentjük az oxigénellátást és rugalmasítjuk az érfalakat. A vérkeringés felpezsdítése történhet rendszeres masszázzsal, ugyanakkor rengeteget segíthetnek a megfelelő krémek is. Hogyha nincs allergiánk, és keményvonalas visszér-űzők akarunk lenni, a kapszaicin tartalmú, paprikás krémeket is használhatjuk rendszeresen. Forró, olykor égető érzéssel jár, ám hatásait tekintve az ülő munkát végzők legjobb barátja. Hogyha a finomabb módszerekkel vágnánk bele, akkor a ’szelídebb’, például vadgesztenye tartalmú krémek és az algás pakolások lesznek remek társaink a visszerek megelőzésében és elűzésében egyaránt.

Igyunk az egészségre!

Bizony, ahogy a legtöbb betegség elűzésének házi praktikái között, itt is szerepelnie kell a víznek. Nem véletlen szajkózza évtizedek óta minden fórum, hogy fogyasszunk elegendő tiszta vizet. Ennek hiánya ugyanis a vér sűrűsödéséhez vezet, ami egyenes út a fájdalmasan nehéz lábakhoz.

Nyomás a nyomás alá!

A kompressziós harisnya nem szép. Nem szexi. Nem csinos. – Volt ez így legalábbis a húsz évvel ezelőtt. Ma viszont már remek darabok készülnek! Emellett pedig rendkívül hasznos, az egyik legjobb megoldás visszeres problémákra. Bátran vegyük hát magunkra, ha szükséges, senkinek nem fog feltűnni. Ne felejtsük el, hogy a szépségért és az egészségért küzdünk! A lilás görcsöcskékkel dekorált láb sem vonzóbb a harisnyásnál!

Válogass a wellnessben!

Semmiképp ne menj szaunába és kerüld a forró fürdőt is. Ezek értágulatot okoznak, így bármennyire jól esik is, rontja a visszereid állapotát. A wellnessről nem kell mindjárt lemondanod, sőt a Kneipp medencét egyenesen neked találták ki! A változó hőmérsékletű víz és a keringés helyreállítását segítő kavicsok egyaránt üdítő élményt nyújtanak.

Vedd komolyan!

Ez a legfontosabb, amit tehetsz magadért. Az elhanyagolt visszér trombózist és lábszárfekélyt okozhat. Ne kockáztass!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...