2017.02.04. 10:56:04 12717 313

Otthon otthonosabban – 7+1 tipp a még otthonosabb lakásért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy a szem a lélek tükre, úgy otthonunk, környezetünk is sokat elárul rólunk, személyiségünkről. Milyen emberek vagyunk, mi a hobbink, mi lehet a kedvenc színünk, árnyalatunk, esetleg éppen milyen a lelkivilágunk. Ez az a hely, ahol mindenféle álarc nélkül önmagunk lehetünk. És ahol maximálisan ellazulhatunk.

Otthonos nappali - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthonos nappali

Ha az otthonodban melegség, kedvesség, otthonosság uralkodik, az uralkodik a lelkedben is. És ez fordítva is igaz: ha a lelked rendben van, az otthonod is. De hogy még inkább otthon érezd magad, néhány trükk segítségedre lehet.

Jópofa vitrinek

Akár könyvespolcként, akár iratok, akár edények, akár csecsebecsék tárolására használod, egy jól kiválasztott vitrin csodás éke lehet otthonodnak.

Gyönyörű fehér!

A fehér bútorok, szőnyegek, függönyök, falak elegánssá varázsolják környezeted. Kényessége miatt gyerekes, unokás otthonokba azonban csak csínján vele.

Légy képben!

Helyezz néhány (vastag) keretes képet a falra! Nem csak nagy felületeket „törnek meg”, de elegánssá is teszik otthonod.

A nyugalom szigete

Elvileg ez a sziget az otthon maga, ám van, hogy ezen belül is szükségünk van még egy kis szigetre. Legyen otthon egy kényelmes fotel, kanapé, ahova bármikor be tudsz kuckózni, egy jó könyvvel, egy pohár kakaóval, vagy egy pohár finom borral vagy „csak” a gondolataiddal és maximálisan kikapcsolhatsz, magadra figyelhetsz.

Dekorálj növénnyel!

Ne hagyd zöld nélkül az otthonod. Legyen bármilyen apró szobanövényről szó, életet lehel majd otthonodba. Ha valamiért a cserepes növények nem túl hosszú életűek Nálad, néha-néha vásárolj egy-egy szál virágot, vagy egy csokrot! Illatával, szépségével még jobb hangulatúvá teszi a lakást!

Fényárban úszva

A fényár kicsit túlzás, mert inkább a sejtelmes félhomályra gondolunk. Ehhez szükséged lesz néhány gyertyára. Hogy apró teamécsesekkel, esetleg egy-két nagyobb méretű álló gyertyával érjük ezt el, az már egyéni ízlés kérdése.

Ne feledkezz meg róluk!

Ha az ember otthonosabbá szeretné tenni a lakást, valamiért mindjárt a hálószoba, nappali berendezésén, átalakításán gondolkozik. Pedig nem mindig ezekkel kellene kezdeni! Ne feledkezzünk meg a konyha, fürdőszoba berendezéséről, dekorációjáról! A konyhában amúgy is sok időt töltünk, a fürdő pedig a béke egyik szigete lehet(ne) otthonunkban.

Pihe-puha párnák

Sokáig csak az alvás elengedhetetlen kellékének hittem a párnákat, ám ennél többre hivatottak. Lehet egészen apró, vagy éppen óriási, néhány, vagy éppen sok párna egy kanapét, fotelt még barátságosabbá, kényelmesebbé tehet.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.