2020.04.06. 16:46:39 8969 263

Ötletes tavaszi és húsvéti dekorációk otthon található alapanyagokból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sárga, tojásos, virágos, rózsaszín, nyuszis, zöld, csibés és barkás. A sor, amely mindenki ízlése szerint még nagyon sokáig folytatható. A koronavírus kirobbanása óta nem sok időt fordítottam a tavaszi dekorációkra, még így húsvét közeledtével sem. De nem kell elmúlnia az újjáéledést szimbolizáló időszaknak ilyen méltatlanul!

Tojásfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojásfa

Gyerünk! Nézzünk körben a lakásban, az udvaron és a kertben! Legyünk kreatívok, így egy csomó dolgot újra is tudunk hasznosítani.

Dekorálj (hagymás) tavaszi virágokkal!
A virágoskert ontja színes ajándékait. Kézzel vagy géppel varjunk tetszőleges anyagból nyújtott téglalap alakú zsákocskákat, amelyekbe vagy vízzel telt üvegcsék rejthetők – ezekbe kerül 1-1 szál virág-, vagy pici kaspók, amikbe hagymástól is belekerülhet a növény. A zsákok száját lazán kössük át szalaggal, amelyre gyöngyök is fűzhetők.

Karton cserépdíszek


Natúr vagy kézzel festett agyagcserepekbe szedjünk mohát, és ebbe tűzzük bele az erős kartonpapírból kivágott húsvéti motívumokat. A kartont díszítsük, festjük kedvünk szerint.

Répát a vázába!


Mi a legegyszerűbb módja, hogy egy tavaszi virágcsokrot húsvétivá varázsoljunk? A virág szárai közé rejtsünk sárgarépát, de a zöldjét hagyjuk rajta. Persze ez a módszer csak akkor látványos, ha átlátszó üvegből készült a vázánk!

Nyuszi-sziluett pomponnal


Kártyák és képek vicces nyuszikkal: rajzolj nyuszis sziluetteket, amelyeket fessetek vagy színezzetek ki. Ezután jön a csavar: a nyuszicsalád minden tagja kapjon farkincát felragasztott, kis vattapamacsokból!

Lógass faágakat!
amennyiben van lehetőséged, lógass le a mennyezetről kisebb faágakat. Persze nem csak úgy natúran! A fát le kell kezelni, 1-2 ujjnyi vájatot vágni bele, amibe belekerülhetnek azok a növények, amelyek kevés földdel is beérik. Íme a lebegő tavasz. :)

Rügyezett tojások


Adj új életet a korábbi, megkopott kellékeidnek: A régebbi, bármilyen anyagból készült tojásformák újból felhasználhatók úgy is, hogy a barkaág puha rügyeit ragasztgatod rájuk.

Tojásfa újra töltve

Felfrissítő ötletekért kattints ide:


A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?