2019.10.17. 14:59:23 11114 220

Őszi sütögetés - a legjobb ötletekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár végével még nem kell elengednünk a kinti sütögetést, eszegetést és az ezzel járó közös programot a barátokkal. Sőt, most lesz csak igazán jóleső körül ülni a tüzet és együtt lenni. Az illatok, a meleg, a színek és a nosztalgikus hangulat mind hozzáadnak egy kicsit egy tökéletes estéhez. Olvass tovább a legjobb ötletekért!

Mályvacukor sütögetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mályvacukor sütögetés

A klasszikus szalonnasütés természetesen nem maradhat ki, hiszen olyan ízeket, illatokat és hangulatot ad, amit kár lenne kihagyni. De nézzük mit kezdhetünk még a tűznél a szalonnasütés mellett vagy épp helyett.

Szalonnasütés

A szalonnasütéshez leginkább a sütnivaló, zsírosabb szalonnára van szükség, de önmagában azért még nem elegendő. Legyen finom cipód, vagy puha kenyérkéd, amit szeletelve kínálsz mellé. Hámozz hagymát és aprítsd fel néhány vörös és lilahagymát. Érdemes szeletelni és apróra kockázni egyaránt, így mindenkinek a kedvében jársz majd. Paradicsomot, paprikát is kockázz apróra. Aki esetleg a szalonnát nem szereti, az a zsírját csepegtetheti a hagymával, zöldséggel megrakott kenyérkére és mennyei zsíros kenyér lesz a vacsorája. Vegánoknak és diétázóknak egyaránt jól fog esni, ha grillezhető zöldségekkel is készülsz. Ezeket ne hámozd meg, csak vágd 3-4 ujjnyi szeletekre, hogy nyárson sütés közben ne égjenek meg és ne essen szét.

A szalonnán túl

Míg a szalonnával foglalatoskodunk, a hamuban szépen megsül héjában a burgonya. Alufóliába tekerjük, tegyük a tűz azon részére, ahol csak parázs van. Időnként fordítsunk rajta egyet, és ha már megpuhult, akkor ki is szedhetjük a parázsból. Félbevágva halmozzunk rá vajat, enyhén sózzuk meg és lakjunk jól belőle. :)

Az édes őszi ízek sem maradhatnak el – a fóliás módszer itt is jól működik. Szedd ki az alma magházát, anélkül, hogy félbevágnád és a helyére tölts cukrot és őrölt fahéjat. Ezt követően csomagold alufóliába és tedd a parázsba amíg szépen átpuhul, ezt villával tudod ellenőrizni. Forgatni nem szükséges, nem is érdemes, hiszen kifolyik az olvadt fahéjas cukor. Forrón a legfinomabb, a sült szalonna után remek őszi desszert!

Pár falat Amerika

Nem csak idehaza, de más kontinenseken is hagyománya van a tűz körüli összejöveteleknek. Amerikában azonban édesség kerül a nyársra, pillecukor, más nevén mályvacukor. Pár perc alatt nyársra húzva körbe karamellizáljuk. A folyamatos forgatás fontos, hiszen így mindenhol egyenletesen megpirul a külseje, a belseje pedig folyékonyra olvad. Készüljünk mellé csokis szendvicskeksszel is. Szedjük ketté és tegyük bele a forró pillecukrot. Ragasszuk ismét össze a két részét és kész az ínyencség.

A mályvacukrot a sütögetéshez otthon is elkészíthetjük. Szükség lesz hozzá a következőkre:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl méz vagy kukoricakeményítő
  • 1,2 dl víz
  • 10 g porzselatin
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat

Forgatáshoz:

  • kukoricakeményítő és porcukor

Főzzünk cukorszirupot a vízből, a vaníliakivonattal, mézzel, kristálycukorral, majd a vízzel kikevert zselatinport is adjuk hozzá. Verjük fel elektromos habverővel legalább öt percig erős fokozaton. Mikor már sűrű, fehér és nyúlós a massza, akkor olajos sütőpapíron pihentesd a hűtőben néhány órát. Ezt követően szeleteld fel, majd forgasd porcukor és keményítő keverékébe és már kész is vagy, mehet a nyársra!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...