2019.09.23. 16:08:20 10079 298

Őszi nagytakarítás - praktikus tippek lépésről lépésre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időszakos nagytakarítás valószínűleg Neked sem a kedvenced, és sokaknál gyakran torkol totális káoszba. Nem csoda, hiszen annyi a teendő, hogy azt sem tudjuk hová kapjunk, ráadásul amíg nincs készen a nagytakarítás, sokszor nagyobb a káosz a lakásban, mint mielőtt hozzá láttunk. Olvass tovább, rendszert viszünk a nagytakarításba!

Takarítás, fertőtlenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás, fertőtlenítés

Az őszi nagytakarítás a tavaszihoz hasonlóan nagyobb lélegzetvételű és egyben kicsit évszakváltás is. Ilyenkor azokat a dolgokat is tisztába tesszük, amikre a napi, heti takarítás során nem fordítunk akkora figyelmet. Nézzük, hogyan legyünk túl a nagytakarításon minél gyorsabban, úgy, hogy ne menjen az alaposság rovására…

Írjunk listát, építsünk fel egy logikus rendszert

Gondoljuk végig, hogy melyik helységben miket akarunk elvégezni. Találjunk ki egy hatékony tematikát arra, ahogyan haladni akarunk. Például haladhatunk helységről helységre, vagy témakörök szerint. Ennek megfelelően írjuk a listánkat, és pipáljuk ki, amivel teljesen végeztünk. Ha a listánk helyiségenként halad, kezdjük a legelső helységgel – a vizeset kivéve, ezt érdemes utoljára hagyni, hiszen vízre, tisztítószerre szükségünk lesz folyamatosan. Ha viszont témakörök szerint haladunk, elsőként az idő igényes, de magától lezajló folyamatokat indítsuk el, például a függönyök mosása, majd a többit eközben elvégezhetjük. Hasznos, ha mindjárt a legutálatosabb feladattal kezdünk, például mindenhol leportalanítunk vagy ablakot mosunk– mert minél fáradtabbak vagyunk, annál megterhelőbb lesz neki állni a nehezének.

Legyen minden kéznél

Szedjük elő és tegyük egy helyre a szükséges holmikat. Vödröt, szivacsot, törlőrongyot, takarítószereket, gumikesztyűt, popsitörlőt, mindent, amire szükségünk lesz. Így semmi nem marad ki azért, mert valami nincs otthon, kifogyott, vagy nem találjuk.

Egy általános évszakváltás

Külső-belső ablakmosás elmaradhatatlan, hiszen az eső és a port keveréke, a madarak végterméke és egy-két bogár valószínű díszíti a nyár után az ablakainkat. Majd - ha már az ablak a téma – a függöny mosás és vastagabbra cserélés ideje is eljött. A díszpárna huzatok, kanapé takarók és egyéb textilek is megérdemelnek egy mosást, még ha nem is látszanak koszosnak – ugyanis az a por, amit a polcokról letörlünk, a textileken talán nem látszik, de ott van!

A fürdőszoba takarítását is magasabb szintre emelhetjük – a szanitereket kívülről is takarítsuk le, és a csempét is mossuk le. A kilincsek belső fele is kiemelt figyelmet érdemel, használjunk fertőtlenítő kendőt!

A konyha sem úszhatja meg az alapos takarítást. A sütőt fújd be a hideg zsíroldóval, a gombokat is érdemes lekapni és beáztatni. Amíg hat a tisztítószer, a konyhai gépek is kaphatnak a tisztításból. Az asztal- és széklábak talpát is törölgesd le, és ahol szükséges, pótold rajta a szivacsot.

Számtalan lakás-specifikus részlet van, amit mindenki maga ismer, de egy a fontos – a padlótól a plafonig semmi ne maradjon ki, fentről lefelé haladjunk. ;)

Hogy legyen könnyebb?

Kapcsolj zenét, gyújts illatgyertyát, és ha van lehetőséged, még előző hétvégén tarts egy szelektáló napot - ez nagyon fontos!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...