2021.09.26. 08:35:23 8650 289

Ősszel is csodás kirándulóhelyek Magyarországon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem”. – írja Petőfi Sándor költőnk, akinek szavaival, mi is csak egyetérteni tudunk. Az ősz valóban egy csodás évszak, hiszen olyan színkavalkádban részesítenek bennünket a fák levelei, amitől a természet szerelmesei teljesen lázba jönnek. Ezért is lenne vétek otthon maradni. Hoztunk nektek néhány olyan fantasztikus őszi kirándulóhelyet, amelyeket ebben az évszakban is érdemes felkeresnetek.

Boldogkői vár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogkői vár

Tata és az Öreg-tó

Szerencsére választhatunk, hogy mivel is szeretnénk megközelíteni ezt az igazán hangulatos kis helyet. Akár vonattal, busszal vagy autóval érkezünk, egy nap alatt feltöltődhetünk. Tökéletes helyszín akár randihoz, de kiváló választás kisgyermekkel utazók számára is. Csodálatos őszi kirándulóhely. Amennyiben még jobban szeretnénk felfedezni a környéket, érdemes ellátogatni az Angolkertbe, a Fellner Jakab-kilátóhoz, és a tatai Fényes Tanösvényhez is.

Pécs és a Misina teteje

Pécs és a mediterrán hangulat. Azt mondják Pécsen mindig egy kicsit más az ősz, mint az ország bármely más pontján. Szeretetreméltó város, tele kedves emberekkel és káprázatos helyekkel. Mindenképpen érdemes felmenni a Misina tetejére, és a TV-torony tetejéről csodálni a panorámát. A fényképezőgépet ne hagyjuk otthon.

Várak hódítása

Országunkban szerencsére nincs hiány várakból és várromokból. Mi most mégis elsőként a csókakői -, továbbá a lenyűgöző panorámája miatt a csobánci várat emeljük ki. Azonban, ha valaki ezen régi építmények szerelmese, ajánljuk figyelmébe a Zempléni-hegységben található boldogkői, a füzéri és regéci várat. Csodás program, gyönyörű látvánnyal és felejthetetlen élményekkel fűszerezve.

A visegrádi Apátkúti-völgy

Gyerekekkel és kutyával is tökéletes választás a visegrádi Apátkúti-völgy. Erdő, kacskaringozó aszfaltút, Ördögmalom-vízesés, Magda-forrás, Bertényi Miklós Füvészkert, Telgárthy-rét, Kaán-forrás és a Visegrádi Pisztrángos Tavak egy helyen. Érdemes bejárni a térséget.

Zebegény és a Sárkánydomb

Az a csodálatos dunai panoráma. Romantikus őszi piknikezésre vágyóknak kihagyhatatlan hely. Vastag pléd, forró tea a termoszban és egy-két finom falat a kosárban. A domboldalon a festői tájban gyönyörködhetünk, vagy sárkányt eregethetünk a gyerekekkel. Igazán hangulatos hely.

Az Őrség csodái

Annyi csodás látnivaló van az Őrségben, hogy érdemes akár több napra is elmenni. A Himfai parkerdő, a kercaszomori tanösvények, a kondorfai Bölényrezervátum, a pankaszi harangláb és nem utolsó sorban a Szőcei tőzeghomás láprét tanösvény csak szösszenete a megannyi csodából, amit ezen a térségen fedezhetünk fel.

Forrás: csodahelyek.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...