2019.10.10. 14:23:38 7535 245

Őslelet vagy kincs? Poroljuk le a vazelines tégelyt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vazelin valószínűleg az első pelenkakiütéseink óta kísér bennünket az életünk folyamán. Nagymamáink a száraz bőrünkre és a figyelmetlenségből adódó égési sérüléseinkre is kenték bőszen ránk. Tudtad, hogy ez a „balzsam” 1865 óta rejtőzik az orvostudomány szekrényében?

Vazelin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vazelin

Az azóta eltelt idő alatt megszámlálhatatlan újdonság érkezett a világ minden tájáról a nők piperepolcaira és méltatlanul a háttérbe szorult a jó öreg vazelin. Ehhez hozzájárulhatott az a vélekedés is, hogy az olajfúrás során keletkező melléktermék olyan vegyületeket is tartalmazhat, amelyek rákkeltő hatásúak. Azonban egy olyan klinikai vizsgálat sem született, amelyik igazolná, hogy a vazelin elősegítené a daganatok kialakulását.

Miért jó a vazelin a bőrnek?

Ezzel szemben a 100%-os vazelin garantáltan az egyik legkiválóbb bőrvédő, ápolja a száraz ajkakat is, és segít hidratáltan tartani a bőrt, ráadásul az egyik legolcsóbb is. A bőrgyógyászok pedig azért szeretik ajánlani, mert alacsonyabb az allergia kockázata, mint más krémek esetében.

Mikor vigyázz vele?

A vazelin használatát érdemes azonban meggondolni az arcunkon, ha aknéra hajlamosak vagy zsírosabb bőrűek vagyunk, mivel a vazelin rendkívül nehéznek érezhető.

Mire használható még a vazelin?

  1. Szemöldökformázó; ha nincs szükségünk arra, hogy mesterségesen színezzük a szemöldökünket.
  2. Plusz fény az orcán; csak csínján vele!
  3. Körömlakkozás előtt kenjük körbe egy kis vazelinnel a bőrt a körmeink körül, így nem tapad rá a túlkent lakk. Hajfestésnél is jól szolgál!
  4. Szandálszezon előtt ápolhatjuk vele kirepedezett sarkainkat: Vastagon kend, majd húzz zoknit rá közvetlenül lefekvés előtt. Hagyd egész éjjen át hatni.
  5. Az összeérő combok kidörzsölése ellen is kenhetsz a combok belső részére egy keveset.

+1. Egy puha rongy segítségével átdörzsölve a megkopott lakkbőr cipőink és táskáink újból ragyoghatnak vele!

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/tips/a26530/vaseline-for-skincare/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.