2019.10.10. 14:23:38 7501 245

Őslelet vagy kincs? Poroljuk le a vazelines tégelyt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vazelin valószínűleg az első pelenkakiütéseink óta kísér bennünket az életünk folyamán. Nagymamáink a száraz bőrünkre és a figyelmetlenségből adódó égési sérüléseinkre is kenték bőszen ránk. Tudtad, hogy ez a „balzsam” 1865 óta rejtőzik az orvostudomány szekrényében?

Vazelin - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vazelin

Az azóta eltelt idő alatt megszámlálhatatlan újdonság érkezett a világ minden tájáról a nők piperepolcaira és méltatlanul a háttérbe szorult a jó öreg vazelin. Ehhez hozzájárulhatott az a vélekedés is, hogy az olajfúrás során keletkező melléktermék olyan vegyületeket is tartalmazhat, amelyek rákkeltő hatásúak. Azonban egy olyan klinikai vizsgálat sem született, amelyik igazolná, hogy a vazelin elősegítené a daganatok kialakulását.

Miért jó a vazelin a bőrnek?

Ezzel szemben a 100%-os vazelin garantáltan az egyik legkiválóbb bőrvédő, ápolja a száraz ajkakat is, és segít hidratáltan tartani a bőrt, ráadásul az egyik legolcsóbb is. A bőrgyógyászok pedig azért szeretik ajánlani, mert alacsonyabb az allergia kockázata, mint más krémek esetében.

Mikor vigyázz vele?

A vazelin használatát érdemes azonban meggondolni az arcunkon, ha aknéra hajlamosak vagy zsírosabb bőrűek vagyunk, mivel a vazelin rendkívül nehéznek érezhető.

Mire használható még a vazelin?

  1. Szemöldökformázó; ha nincs szükségünk arra, hogy mesterségesen színezzük a szemöldökünket.
  2. Plusz fény az orcán; csak csínján vele!
  3. Körömlakkozás előtt kenjük körbe egy kis vazelinnel a bőrt a körmeink körül, így nem tapad rá a túlkent lakk. Hajfestésnél is jól szolgál!
  4. Szandálszezon előtt ápolhatjuk vele kirepedezett sarkainkat: Vastagon kend, majd húzz zoknit rá közvetlenül lefekvés előtt. Hagyd egész éjjen át hatni.
  5. Az összeérő combok kidörzsölése ellen is kenhetsz a combok belső részére egy keveset.

+1. Egy puha rongy segítségével átdörzsölve a megkopott lakkbőr cipőink és táskáink újból ragyoghatnak vele!

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/tips/a26530/vaseline-for-skincare/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...