2020.02.13. 12:42:23 9368 320

Olívaolajjal a túlevés ellen? Ismerkedjünk meg a szekretinnel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A különböző ételek különbözőképpen hatnak szervezetünkre: Mindannyian hallottunk már a divatos, diétás ételekről, azt azonban már kevésbé jegyezzük meg, hogy melyek azok a vegyületek bennük, amik az egészségünket szolgálják. Egy közülük a szekretin.

Olívaolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olívaolaj

Tudat alatt tisztában vagyunk abban, hogy mennyire nem tesz jót a testsúlyunknak, ha rendszeresen annyit eszünk, amennyi csak belénk fér. Egyrészt gyomrunk kitágulhat, másrészt így nagyságrendekkel több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint a szükséges.

Étvágyunk szabályozása

A fogyni vágyók a vágyott testsúlycsökkentés érdekében a testmozgás és a diétás étrend mellett segítségül hívhatják az étvágycsökkentő étrendkiegészítőket, teákat. Ezek főként a fogyási folyamat első szakaszában lehetnek hasznosak, amikor is megtanulja a szervezetünk, hogy mennyi az a minőségi (!) ételmennyiség, ami már nem hizlal, de még energia dússá tesz. Milyen elven működnek az étvágycsökkentő készítmények? A kalóriát tároló fehér zsírszövet mellett testünkben jelen van a barna zsírszövet, amely a hőtermelés során kalóriát éget. Amikor a hőmérséklet kissé megemelkedik, akkor aktiválódnak a teltségérzet jelzéséért felelős idegsejtek. Tehát a cél az, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek aktívabbá teszik a barna zsírsejtjeinket. ##A szekretin A szóban forgó hormon megfelelő mennyiségben működésre tudja bírni a kalóriaégető zsírszövetet, így célszerű beiktatnunk étrendünkbe a szekretin gyorsabb felszabadulását meggyorsító élelmiszereket.

Az ilyen irányú kutatások azonban még nagyon az elején járnak. A szakértők azt a felfedezésüket azonban már nyilvánosságra, hogy az olajsav stimulálja a szekretint. Ez azt jelenti számunkra, hogy pár cseppnyi a jól ismert olívaolajból segíthet nekünk abban, hogy túlevés nélküli teltségérzet alakuljon ki az étkezés során.

A szakemberek azonban óva intenek attól, hogy a hormonegyensúlyt mesterségesen túlságosan megborítsuk, hiszen annak számos káros mellékhatása alakulhat ki.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.