2023.06.14. 13:45:00 6255 247

Olasz városok, ahová "hazamehetünk", ha egy kis kultúrára vágyunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az embereknek egy maroknyi olyan csoportja, akik bárhol a világon képesek jól érezni magukat - mindenféle átmenet nélkül. Ők azok a szerencsések, akik kellő rugalmassággal rendelkeznek, és elegendő kíváncsisággal szemlélnek minden újdonságot. Másoknak viszont ennél több kapcsolódási pontra van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat idegen helyen.

Trieszt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trieszt

Amennyiben szeretsz a vízparton ejtőzni, de a nyaralás alatt nem szeretnél végig a napon aszalódni, válasszunk olyan helyet, ami némi kultúrális kalandozást is lehetővé tesz a pihenés mellett. Ilyen utakhoz tökéletes célpontot nyújtanak Olaszország azon városkái, amelyek habár a tengerparton találhatók, mégsem szimpla üdülővárosok! Némelyük történelme még a magyar történelemmel is mutat egy kevés összefonódást.

Néhány magyar vonatkozású olasz város északról délre haladva

Trieszt

Egy igazi multikulturális város közel a szlovén határhoz, ami igazán akkor kezdett el virágozni, amikor kikötőt létesítettek a város szélén.
A magyar történelemhez az Osztrák-Magyar Monarchia révén kapcsolódik, építészetileg is közelebb áll Bécshez, mint bármelyik más olasz városhoz. Trieszt közelében számos katonai emlékhely található, a legjelentősebb ezek közül Doberdo kisvárosában található.
Illy Ferenc és az Illy kávébirodalom miatt a kávéimádók biztosan ismerik Triesztet, hiszen a magyar származású üzletember ide helyezte a presszókévéról híres vállalkozásának központját.

Róma

Valóban nem közvetlenül a tengerparton helyezkedik el az örök városként emlegetett település, de egy óra sem kell hozzá, és a tengerparton találhatjuk magunkat.
Róma egyik legrégebbi bazilikája valójában a magyarok nemzeti temploma! A Santo Stefano Rotondo a magyar pálos rend kapcsán került kapcsolatba a magyarsággal, míg a Szent István király zarándokok számára építetett a Szent Péter Bazilika közelében. Ennek emlékét egy emléktábla őrzi annak falán.

Salerno

Ez a dél-olaszországi városka leginkább arról híres, hogy itt létesítették az első orvosi egyetemet a középkorben, viszont azt már kevesebben tudják, hogy I. Lajos király az egyik hadjárata során egy rövid időre könnyűszerrel elfoglalta a kikötővárost. Ha kíváncsiak vagyunk a fényes Magyar Királyság véráldozat nélküli hódítására, látogassunk el ebbe a városba egy kis múltidézés céljából.

Nápoly

Nápoly városa is őriz szakrális, magyar vonatkozású emléket: A Santa Maria Donnaregina templom középkori emlékeinket őrizte meg a korabeli érdeklődők számára, ugyanis az Árpád-ház királynét adott a nápolyi királynak, akinek nemcsak a templom újjáépítésében volt szerepe, de síremléke is itt található.

Források: https://hu.wikipedia.org/wiki/Trieszt, https://hu.wikipedia.org/wiki/Salerno, olaszutak.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...