2022.03.16. 17:15:00 7482 248

Ó, te drága Klementina! Süss tortát a gyümölcsből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt állítod magadról, hogy nem tudsz sütni? Ez után a recept után holtbiztos, hogy megváltoztatod a témáról alkotott véleményedet: A citrusfélék és a mandula olyan remek párost alkotnak, hogy sem a kivitelezés, sem pedig a végeredmény nem ad okot panaszra!

Klementin torta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Klementin torta

A szivacsos, mégis kissé tömör tésztát a csodás illata teszi majd ellenálhatatlanná, ha kedved lesz hozzá, készíthetsz mellé fahéjas-tejszínes krémet, tetszőleges öntetet, de egy egyszerű narancsos-gránátalmás gyümölcssaláta is remekül feldobja.

Klementin-torta

Hozzávalók:

Kb. 375 gr kezeletlen héjú klementin (vagy narancs)
6 db tojás
225 gr porcukor
250 gr őrölt mandula vagy mandulaliszt
1 púpozott tk. sütőpor
kevés olaj

Elkészítés:

A megmosott gyümölcsöket héjastól tegyük fel egy nagy fazék vízben főni. 1-2 óra alatt megpuhulnak, ekkor öntsük le róluk a vizet és hagyjuk kihűlni. Vágjuk ketté, és távolítsuk el a magokat. Ezután a félbevágott déligyümölcsöket robotgépben pürésítsük simára.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki sütőpapír és olaj segítségével egy 20 cm átmérőjű csatos tortaformát.
Verjük fel a tojásokat, és adjuk hozzájuk a porcukrot és a mandulába kevert sütőport. Ha ezt jól összedolgoztuk, adjuk hozzá a tésztához a gyümölcspürét is.
Miután egyenletesre kevertük, öntsük bele az előkészített tortaformába és süssük egy órán át.
Amennyiben a sütési idő letelte előtt elkezdene megbarnulni a torta teteje, takarjuk le alufóliával. Tűpróba után hagyjuk a rácson kihűlni.

A gyümölcssaláta hozzávalói:

6 db narancs
1 tk. narancsvirág víz (opcionális)
2 ek. gránátalma mag
2 ek. pirított szeletelt mandula
néhány friss mentalevél

Hámozzuk meg a narancsokat, és távolítsuk el az összes magot is, ezután vágjuk kb. fél centis szeletekre. Majd rendezzük el ezeket egy tálban és szórjuk rájuk a többi hozzávalót.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...