2016.10.30. 12:45:11 10713 281

Nyugi, „vegák” is fogyaszthatják! – Vagy mégsem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan döntenek úgy, hogy lemondanak az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásáról, és már forrásból igyekeznek fedezni szervezetük fehérjeigényét. Bevallom, csodálom őket, mert – habár nem vagyok egy nagy csülök-rajongó – néha elég nehéz ellenállni egy-egy szaftos, jól átsütött szelet húsnak.

Vega - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vega

Van, aki csak a hús fogyasztásáról mond le, ám akadnak, akik mindenféle, állati eredetű terméket igyekeznek száműzni az étrendjükből, akár a különböző tejtermékeket, vagy a tojást is. A tiltólistás ételek száma persze még tovább is bővülhet, ki-ki a maga ízlése, vérmérséklete, egészsége, elvei szerint dönt.

Lehet egy étel „vega”, úgy, hogy közben nem is az?

Megeshet, egyes ételekről úgy véljük, nyugodtan belebiggyeszthetjük az állati eredetű anyagot nem tartalmazó étrendünkbe, de jobb, ha utánanézünk, valóban helyesen tesszük-e?

Szereted a kukoricapelyhet?

A vékony cukorréteggel borított kukoricapelyhek azért tudnak olyan édesek, vagyis cukrosak maradni, mert egy vékony zselatinréteg borítja őket, hogy a cukor rajtuk maradjon. Ez a zselatin pedig általában állati eredetű csontból, bőrből készül.

Egy kis lekvár a reggeli pirítósodra…?

A lekvár jó esetben csakis gyümölcsből készül, legalábbis amit mi főzünk otthon, az biztos. Ám az üzletekben vásárolható piros „alapanyagból” készült dzsemek, lekvárok kicsit fel vannak „tuningolva”, már ami a színüket illeti. Szép, élénk színüket a bíbor pajzstetvek önfeláldozásának, pontosabban a belőlük kinyert kárminnak köszönhetik.

Joghurt a reggeli zabpelyhedhez?

A fent már írt apró pajzstetvek az ízesített, gyümölcsszószos joghurtunk élénk színért is felelősek. Ám krémes állagát is a szintén már írt, állati eredetű zselatinnak köszönheti.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.

A globalizáció nagyobb hatással van a mindennapi életünkre, mint gondolnánk

A globalizáció életünk minden aspektusának erőteljes meghatározójaként értelmezhető, ami olyan „természetesnek” és „normálisnak” gondolt dolgokban is érezteti a jelenlétét, mint egy avokádó vásárlása a helyi szupermarketben. Az országhatárokon azonban nem csupán termékek lépnek át, hanem különféle kulturális szokások is. Akkor mi is az a globalizáció voltaképpen, és miért nevezhetjük jelentőségteljesnek? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az alábbi sorokban.