2021.09.05. 11:28:40 6626 232

Nyárzáró programok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos a pihentető, meleg nyártól egy újabb évre el kell búcsúznunk. Az ősz azonban még ad nekünk lehetőséget egy-egy kellemes kikapcsolódásra, akkor is, ha már a hűvösebb idő idén nagyon korán beköszöntött. Reméljük, azért ez nem lesz tartós, és a vénasszonyok nyara még felvidít bennünket néhány hétre. Nézzük, milyen nyárzáró programokkal színesíthetjük az életünket, és töltekezhetünk még a nyárutót kiélvezve.

Tihany - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tihany

Országosan több koncert, fesztivál és hagyományőrző, illetve borászati rendezvény tarkítja a szeptembert. Néhányat mi is szívesen meglátogatunk majd, ha szeretnénk pihenni és szórakozni egy kicsit. Őszi hacacáré címmel ingyenes koncertsorozat zajlik országszerte október végéig. A koncertek mellett falunapok, kézműves foglalkozások, családi programok és különféle közösségi megmozdulások szerveződnek a kisebb városokban.

A Balatont sem szabad mellőzni az őszi időszakban. Szeptemberben is széles programkínálattal várják a vendégeket. A sétahajózás ebben az időszakban is nagyon kellemes élmény Tihanyból. Szeptember közepén pedig 17-19-én szüreti napokat rendeznek. Október 2-3-án pedig Orosz Zenei Fesztivál kerül megrendezésre, melynek a nyitóhangversenyét továbbra is a Zeneakadémián tartják, de további zenei programok várják a látogatókat a Tihanyi Apátság falai között. Itt különböző orosz gyermekműsorok, zongora és hárfa koncertek hallható majd a programsorozat részeként.

Budapest borfesztivállal kedveskedik az érdeklődőknek szeptember 8-11 között. Tokajon utcazene fesztivált tartanak szeptember 10-12-én. Nem maradhat ki idén sem a csabai kolbász fesztivál sem, amely október végén kerül megrendezésre Békéscsabán.

A 16. Múzeumok Őszi Fesztiválját 2021. szeptember 27. és november 11. között rendezik meg Múzeumi harmónia mottóval. Budapesten és országszerte a program tematikájának célja rávilágítani, hogyan tudnak a múzeumok az egészség, vagyis a testi és szellemi egység létrejöttéhez hozzájárulni. Erre alapozták a "múzeumi harmónia" kifejezést, ami a rendezvénysorozat jelmondata is lett. A közös öröm kifejezésére a zenét hívja segítségül. Ez öleli át az egész fesztivál alaphangulatát. Aki nem szeret nagyobb rendezvényeken részt venni, annak sok szeretettel ajánljuk a természetben való nagy sétákat, a kis kávéházak teraszain való üldögélést és a vízparti pihenést, amíg csak a még melegen sugárzó napocska ezt megengedi. Kellemes őszt kívánunk mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.