2020.07.30. 15:37:50 10548 266

Nyáron ne! – Kozmetikai kezelések, amiket kerülj el a nyári hónapokban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jó kozmetikai kezelés csodákra képes, ha pedig rendszeresen vagy kúraszerűen alkalmazod, igazán látványos eredménnyel járhatnak. Biztosan nagy a kísértés, hogy a nyaralás előtt mindent IS igénybe vegyél, hogy csúcs formában utazhass, de van, amit szerencsésebb kihagynod!

Kozmetikusnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kozmetikusnál

Bizonyos kozmetikai kezeléseket nem csak, hogy nem a legjobb döntés, de határozottan ellenjavalt a legmelegebb, napsütötte hónapkora időzíteni. Ennek általában a bőr mélyebb rétegeivel dolgozó, ezáltal hatékonyabb kezeléseknél van jelentősége, de egy egyszerű gyantánál, vagy arctisztításnál is fokozott figyelemmel kell lennünk.

Nyáron messziről kerüld…

…a tűs mezoterápiát!

Jellemzően évente egyszer vagy kétszer ajánlott kúraszerűen végezni, a kezelések között pedig általában 4-7 nap telik el. Még ha rá is tudnánk venni magunkat, hogy egy hónapig ne menjünk strandra, napozni, kerthelyiségbe ebédelni, fesztiválozni vagy strandröpizni, akkor sem szerencsés, hogy verőfényben várunk a buszra, vagy épp sétálunk el a közértbe mezoterápiás kezelést követően.

A kezelés igénybevételekor a bőrtípusunknak megfelelő hatóanyagkoktélt juttat be a kozmetikus a bőrünk mélyebb rétegeibe egy tű segítségével. Ennek köszönhetően a mélyebb ráncok is jócskán halványabbá vállnak, ám a bőrnek komoly igénybevételt, mikrosérülést is jelent. Hogyha ezeket az aprócska, szabad szemmel nem látható sérüléseket UV sugárzás éri, ideiglenes vagy hosszútávú pigmentfoltok alakulhatnak ki. Éppen ezért a tűs mezoterápiát követően még őszi, téli hónapokban is mindig fokozottan figyelnünk kell a fényvédelemre, nyáron pedig cseréljük a kezelést a jóval kíméletesebb tű nélküli mezoterápiára. Utóbbi kevésbé serkenti ugyan a kollangéntermelésünket, ezáltal kevésbé látványos, de nyári kiegészítő terápiának remek.

…a bőrhalványító kezeléseket!

Pigment foltok, szeplők halványító kezelése is pihentetésre szorul nyáron, ezeknél ugyanis kifejezetten negatív hatást érhetünk el, ha UV sugárzásnak tesszük ki őket. Nem lesz egyenletes a bőrtónus, sőt, örülhetünk, ha nem kapunk újabb foltokat a kezeléstől.

…az intenzív hámlasztásokat!

Nagyon fontos, hogy a komolyabb hámlasztásokkal is várjunk a nyár végéig. Arcradírt persze nyugodtan használjunk otthon, jól is esik, hiszen verejtékben, fényvédőben fulladozik az arcunk egész nap, nem árt eltávolítani az elhalt hámrétegeket hetente egyszer. Mindig fényvédelem kövesse, akkor is, ha nem napozni indulunk!

Azonban a mikrodermabrázió és a kémiai hámlasztók ideje biztos, hogy nem május és szeptember között van! A mikrodermabrázió erőteljes fizikai radír, ahol a gép kezelőfeje kis területen vákuummal szippantja magához a bőr felületét és finomszemcsés gyémántkoronggal csiszolja le azt. Ez pont olyan kemény fizikai metódus, amilyennek hangzik, így természetes, hogy a pigmentfoltok és bőrgyulladások, illetve a leégés kockázata is megnő általa. A kémiai peelingekre, tehát savas kémhatással dolgozó termékekre ugyanez vonatkozik. Ráncok felszámolásában igen hatékony és a gyulladt, pattanásos bőrökre is jó hatással van, de az év ezen negyedében tilos.

…a sminktetoválást!

És természetesen minden egyéb tetoválást. Nehéz persze várni vele, hiszen azonnal szeretnénk szebbek lenni, mégis jobban tesszük, ha megvárjuk az UV sugárzásban mérsékeltebb időket. A tetoválást követően az UV hatására nem megfelelő tempóban gyógyul a bőr, gyulladások keletkezhetnek. Ráadásként az eredmény is sokszor elmarad a várttól. A festék árnyalata módosulhat, vagy a bőrünk kidobhatja magából a pigmentanyagot.

A többi kezelésre általánosan igaz, az ultrahangos, vagy épp rádiófrekvenciás kezeléstől, a gyantán át az arctisztításig, hogy utána fényvédő használata kiemelten ajánlott és 24 órán át kerüljük a közvetlen napsugárzást!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...