2018.07.17. 11:27:10 9535 289

Nyaralni négy keréken
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár kellős közepén járunk, általános esetben ilyenkorra már legtöbbünk konkrét és pontos tervekkel rendelkezik a nyaralását illetően. Ha azonban mégsem, akkor sincs az égvilágon semmi gond, a nyaralás lehet ugyanolyan jó spontán módon szervezve, mint előre eltervezve is.

Autós utazás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Autós utazás

Ki-ki vérmérséklete szerint dönti el, hogy az előre megtervezett vagy a rögtönzött utazás híve. A spontán módon történő elindulások legnagyobb része autóval történik nyilvánvaló okok miatt, ez az egyik leginkább kézenfekvő megoldás arra, ha szeretnénk kizökkenni a napi taposómalomból. No de, ha így döntünk, nem árt néhány gondolatot szem előtt tartani.

Hova is indulunk

Miután ráböktünk a térképre és eldöntöttük, hogy milyen desztinációt választunk idén a pihenés céljára, tájékozódjunk alapvető tudnivalókról. Ilyen például a választott útirányunknak otthont adó országban érvényes sebességkorlátozások. Nagyon könnyen lehervadhat szánkról a szabadság örvén keletkezett mosoly, ha szembesülünk más sebességhatárral, mint amihez mi szoktunk hozzá. Szomszédos országaink közül Szlovéniában és Ausztriában lakott területen 50 km/h, azon kívül 100 km/h, illetve autópályán 130 km/h a sebességhatár. Ellenben Szlovákia és Horvátország sebességhatárai hasonló paraméterekkel rendelkeznek, mint idehaza, vagyis lakott területen 50 km/h, országúton 90 km/h és autópályán 130 km/h óra a megengedett sebesség.

Ha például Boszniában autózunk például a Neretva völgyében a festői szépségű hegyi úton, törekedjünk a közlekedési szabályok, sebességhatárok szigorú betartására, mivel igen könnyen kiemelik az embert egy-egy jól belátható, hosszabb kanyar során. Ugyanez érvényes Románia területén autózva is – márpedig Erdély fantasztikus élményeket tartogathat az egyszeri kiránduló számára – a sebességhatárokat, illetve a sebességkorlátozó táblák utasításait mindig igyekezzünk betartani, még akkor is, ha a helyi polgártársak ezeket kevéssé veszik komolyan, a turista mindig könnyebb célszemély.

Még indulás előtt

Miután a cél kitűzetett, még az indulás előtt nézzünk körül a saját házunk táján. Útlevél megvan-e, a személyi okmányok érvényesek-e. Triviálisak tűnik, de bizony sokszor élet- de legalábbis nyaralásmentő, ha még indulás előtt egy hónappal jövünk rá, hogy sem érvényes útlevelünk, sem érvényes személyi igazolványunk nincs. Enélkül pedig bajos lenne a külföldi utazás, ezekre figyeljünk oda. És ha minden rendben, akkor meg indulás előtt mindenképpen ellenőrizzük őket, hogy nem a komódon pihenjen, miközben mi épp Barcs határában eszmélünk fel a hiányára.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...