2022.02.16. 11:55:00 8496 287

Nootropikum kisokos, hogy mindig vágjon az eszünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A felnőttkori neurogenezis felfedezése előtt az idegtudósok sokáig úgy gondolták, hogy az agysejtek újranövekedése lehetetlen. 1998 óta egyre szélesebb ismeretünk van arról, hogyan lehet agysejteket “növeszteni” és ebben miként segítenek az agyépítő nootropikumok.

Kakaó különböző formákban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakaó különböző formákban

Az a felvetés, hogy az érett agy neuronjainak száma véges, ma már teljességgel megdőlt, hiszen kiderült, hogy az emberi agy sokkal rugalmasabb annál, mint sokáig gondolták. Azóta pedig azt kutatják, hogy milyen módszerek állnak rendelkezésünkre az egészséges agysejtszám fenntartására, illetve növelésére.

Mi az a neurogenezis?

A neurogenezis egyszerűen az új agysejtek létrehozását takarja. A felnőtt őssejtek elhelyezkedésük alapján különböznek egymástól, így az idegszövetek közelében idegi őssejtek találhatók, amelyekről sokáig úgy vélték, hogy csak “karbantartási” célból vannak jelen. A neurogenezis során tehát ezek az őssejtek neuronokká alakulnak. A nehézkes folyamat úgynevezett nootropikumokkal elősegíthető.

A nootróp szerek csoportosítása:

  1. Agyregenerátorok, amelyek fokozzák a neurogenezist.
  2. Neuroprotektorok, amelyek védeik az agysejteket aneurodegeneráció ellen.
  3. Agy energizálók, amelyek növelik az agy energiatemelésének fokát.

A legtöbb nootropikumról már biztosan hallottál, bár nem eféle vonatkozásban, ilyen például a ginzeng egy fajtája (Panax ginseng), a koffein (kávé, zöld tea), az Omega-zsírsavakat bőségesen tartalmazó halolaj és a Ginkgo biloba.

Oroszlánsörény gomba

A hangulatjavító hatása miatt kedvelt gomba alkalmazása értékes helyreállító és agyépítő előnyökkel, igazi természetes ideg regenerátor.

Rózsagyökér

A kínai gyógyászat régóta felfigyelt az idegvédő hatású növény kognitív funkciókat fokozó hatására.

Tengeri fenyőkéreg

A kivonata az agy hosszú élettartamát, megfelelő keringését és a szellemi teljesítményt is támogatja, kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is érdemes fogyasztani.

A fent említettek alkalmazását érdemes aerob edzésprogram és egészséges étkezés kiegészítéseként egy életmódváltó program részeként felfogni, azonban alkalmazásuk előtt konzultáljunk orvosunkkal, mivel fennállhat intolerancia vagy allergia kialakulásának veszélye, továbbá a nootropikum hatású készítmények kölcsönhatásba léphetnek a már alkalmazott gyógyszerekkel is.

Forrás: www.mindlabpro.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...