2021.11.16. 11:45:00 6711 216

Női és férfi sportok ellentétében - De hogyan edzenek a nemek közösen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akárcsak az élet más területeinél, a sport esetében sem mindig értik ugyanazt a fogalom alatt a nők és a férfiak. Az egyes férfiaknak is különbözőek az edzési szokásaik, illetve a legtöbb nő is eltérő módon űzi ugyanazt a sportágat, mint egy másik nő, így igazán nehéz dió, ha a párunkkal együtt szeretnénk edzeni.

Közös sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös sportolás

Jóga, foci, futás, súlyemelés. Csupán néhány a legdivatosabb hobbi sportok közül. Nem csoda, ha a különböző mozgásformákat választó családtagok nem járnak közösen sportolni. A nők sok esetben túl szégyenlősek a közösségi sportlétesítményekben való edzéshez, és fontos számukra az is, hogy ne csak testileg, de lelkileg is fejlődhessenek. ezzel szemben a sport a férfiak számára általában vagy egyfajta jutalomjáték a dolgos hétköznapok után, amikor a haverokkal együtt tölthetik az időt, vagy versengés, ami során egyre többet fejlődhetnek fizikálisan. Hová és hogyan férhet be így az a nő, aki a partnerével szeretne edzeni?

Válasszatok olyan kapcsolódó mozgásformát, amely jól kiegészíti az alap sportágaitokat!

Az állóképesség növelése, az erősítés és a nyújtás mind olyan áthidaló lehetőségek, amelyek minden sportág szerelmesének a a javára válhatnak, legyen bármilyen nemű is az illető!

Másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, hogy a férfiak tesztoszteron szintje nagyjából állandó, míg a nők hormon-háztartása ciklikusan ingadozik. A női ciklus második felében jellemzően romlik az állóképesség, ilyenkor inkább ne erőltessük azt, hogy lépést tartsunk az erőhormonban dúskáló szerelmünkkel. A vashiányos hölgyek teljesítménye is az elvárt szint alá csökkenhet, főként a menstruáció alatt, amikor is a legnehezebb jól teljesíteni. Az ilyen napokon inkább végezzünk önállóan valamilyen szolidabb mozgásformát.

Motiváció közös edzéshez

Kell jobb indok annál, hogy úgy tölthetjük el a minőségi együtt töltendő szabadidőnket, hogy a testi egészségünkért is teszünk közben? Ha kicsit lustább a párunk, könnyebben formában tarthatja magát, ha beszólogatások helyett közös programot kreálunk a testmozgásból.

Ahol a nők leginkább labdába rúghatnak

De csak képletesen! Az a sport, ahol a férfiakkal leginkább versenyre kelhetünk amatőr szinten, nem más, mint az úszás. Ezt pedig testalkatunknak és testösszetételünknek köszönhetik. A nők és férfiak közötti emlékezőtehetség különbsége pedig például koreográfiák megjegyzésénél válik a hölgyek javára, így nem csoda, hogy a tánc is inkább a nők sportja.

Ahol viszont a pár egyik tagja a sportot én-időnek szánja, ott nem érdemes “belerondítani” a képbe, keressünk inkább egy olyan másfajta szabadidős tevékenységet, ami akár közös hobbinak is kinevezhető lehet.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...