2021.11.16. 11:45:00 6772 216

Női és férfi sportok ellentétében - De hogyan edzenek a nemek közösen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akárcsak az élet más területeinél, a sport esetében sem mindig értik ugyanazt a fogalom alatt a nők és a férfiak. Az egyes férfiaknak is különbözőek az edzési szokásaik, illetve a legtöbb nő is eltérő módon űzi ugyanazt a sportágat, mint egy másik nő, így igazán nehéz dió, ha a párunkkal együtt szeretnénk edzeni.

Közös sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös sportolás

Jóga, foci, futás, súlyemelés. Csupán néhány a legdivatosabb hobbi sportok közül. Nem csoda, ha a különböző mozgásformákat választó családtagok nem járnak közösen sportolni. A nők sok esetben túl szégyenlősek a közösségi sportlétesítményekben való edzéshez, és fontos számukra az is, hogy ne csak testileg, de lelkileg is fejlődhessenek. ezzel szemben a sport a férfiak számára általában vagy egyfajta jutalomjáték a dolgos hétköznapok után, amikor a haverokkal együtt tölthetik az időt, vagy versengés, ami során egyre többet fejlődhetnek fizikálisan. Hová és hogyan férhet be így az a nő, aki a partnerével szeretne edzeni?

Válasszatok olyan kapcsolódó mozgásformát, amely jól kiegészíti az alap sportágaitokat!

Az állóképesség növelése, az erősítés és a nyújtás mind olyan áthidaló lehetőségek, amelyek minden sportág szerelmesének a a javára válhatnak, legyen bármilyen nemű is az illető!

Másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, hogy a férfiak tesztoszteron szintje nagyjából állandó, míg a nők hormon-háztartása ciklikusan ingadozik. A női ciklus második felében jellemzően romlik az állóképesség, ilyenkor inkább ne erőltessük azt, hogy lépést tartsunk az erőhormonban dúskáló szerelmünkkel. A vashiányos hölgyek teljesítménye is az elvárt szint alá csökkenhet, főként a menstruáció alatt, amikor is a legnehezebb jól teljesíteni. Az ilyen napokon inkább végezzünk önállóan valamilyen szolidabb mozgásformát.

Motiváció közös edzéshez

Kell jobb indok annál, hogy úgy tölthetjük el a minőségi együtt töltendő szabadidőnket, hogy a testi egészségünkért is teszünk közben? Ha kicsit lustább a párunk, könnyebben formában tarthatja magát, ha beszólogatások helyett közös programot kreálunk a testmozgásból.

Ahol a nők leginkább labdába rúghatnak

De csak képletesen! Az a sport, ahol a férfiakkal leginkább versenyre kelhetünk amatőr szinten, nem más, mint az úszás. Ezt pedig testalkatunknak és testösszetételünknek köszönhetik. A nők és férfiak közötti emlékezőtehetség különbsége pedig például koreográfiák megjegyzésénél válik a hölgyek javára, így nem csoda, hogy a tánc is inkább a nők sportja.

Ahol viszont a pár egyik tagja a sportot én-időnek szánja, ott nem érdemes “belerondítani” a képbe, keressünk inkább egy olyan másfajta szabadidős tevékenységet, ami akár közös hobbinak is kinevezhető lehet.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.