2020.08.28. 11:06:50 12565 300

Nicoise saláta: Egy ízletes nizzai fogás friss zöldségekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen egy jó nyári saláta? Friss, ropogós és élénk színű. A franciák nagyon komolyan veszik konyhaművészetüket, és ez egy - nemcsak látszólag - könnyen elkészíthető, halas salátánál sem lesz másképp! Rögtönözni természetesen lehet, de csak igen szűk keretek között.

Nicoise saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nicoise saláta

Az étkezőasztalon kínált saláta akkor gusztusos, amikor nem úgy néz ki, mintha maradékokból lenne összedobálva. Tanuljunk a franciáktól, és adjuk meg ennek is a módját. Gyakoroljunk kicsit egy tengerparti hangulatot idéző fogáson.

Nicoise saláta - recept

Hozzávalói:

  • fél gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb articsóka
  • 1 kicsi, nem túl vizes uborka
  • 12 db retek
  • 1 édesebb salátahagyma
  • 250 gr érett paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • 150 gr olívaolajos tonhal
  • egy marok fekete olajbogyó
  • 2 keményre főzött tojás
  • friss bazsalikomlevél, só és bors

Elkészítés:

A félbe vágott fokhagymával dörzsöljük át a tál belsejét, amibe lazán összeforgatva mehetnek a friss zöldségek: Vágjuk fel vékony szeletekre az articsókát és a hagymát, viszont az uborka és a retek legyen vastagabbra szelve! A paradicsomokat méretüktől függően vágjuk negyedekre vagy szeletekre.

Ízesítsük a salátaalapot olívaolajjal, borecettel, sóval és borssal. Tépkedjük szét a bazsalikom leveleit, majd a tonhallal és az olajbogyóval együtt keverjük bele a tálba. Végezetül, tálalás előtt, kerüljön fel a saláta tetejére a negyedekre vágott főtt tojás is. Sózhatjuk és borsozhatjuk ízlés szerint a tojásokat is, sőt extra olívaolajjal is meglocsolható az étel, ha úgy érezzük, hogy a saláta elbírja még.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!