2017.11.04. 14:20:09 11292 341

(Nem) vita tárgya… - Amin már biztos, hogy Ti is összevitatkoztatok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte lehetetlen, hogy egy kapcsolatban ne legyenek viták, kisebb vagy nagyobb összecsapások. Na jó, az elején még biztos minden szép és jó, igyekszik mindenki a jobbik, türelmesebb, kedvesebb oldalát mutatni. Ám egy idő után előjönnek a különbségek, de ez nem is baj, feltéve, ha a két fél normálisan tudja kezelni a vitás helyzeteket.

Vitázó pár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vitázó pár

Ha mindketten hajlandóak a kompromisszumra, és szeretnék is megoldani a felvetődött problémát, valószínűleg ez az apró kis vita még talán épít is a kapcsolatukon. Persze, ez a vitatkozás témájától is függ, ám van 3 olyan terület, ami általában minden kapcsolatban előkerül és összetűzést is eredményez.

Az a fránya háztartás

Naná, hogy már megint a nő mosogat, és főz, és mos, és takarít, és porszívóz és, és, és… Ha minden más rendben is van egy kapcsolatban, a háztartásban betöltött szerepek körül általában mindenhol probléma van. Mert valahogy mindig úgy alakul, hogy az egyik félre (és legyünk őszinték, általában a nőkre) mindig több feladat jut, mint a másikra, már ami a háztartási teendőket illeti. Valószínűleg nem árt már az elején tisztázni, ki mit vállal be takarítás, főzés, mosogatás terén. Azért vannak kifejezetten férfias feladatok is, mondjuk a porszívózás pont ilyen.;-)

A pénz nem boldogít…

… és ráadásul még össze is lehet veszni miatta. Mert ha összeköltözés, együttélés, házasság, akkor általában közös kassza, és ebből adódóan viták. Mert a közös pénzből miért költ a másik többet, miért vesz magának ezt vagy azt? Hiszen az a pénz közös, tehát egyenlően kell, hogy jusson mindkét félnek. Vagy hogy is van ez? A legjobb, ha már az elején, de legalább az első vitás esetnél lefektetitek a szabályokat a pénzügyekkel kapcsolatban, amely mindkettőtöknek megfelel. Lehet például közös a háztartásra, rezsire fordított pénz, és magának mindenki megtart egy kis zsebpénzt. A lényeg, hogy olyan megoldást találjatok, ami mindkét félnek ideális.

Szörny, a zöldszemű…

Valószínűleg nincs is olyan kapcsolat, ahol legalább egyszer ne tűnne fel a féltékenység, vagy akár a legapróbb szikrája is. Van, ahol gyorsan elillan, és sikerül megbeszélni a dolgokat, máshol viszont folyamatosan visszatér. „Hála” a közösségi oldalaknak, okostelefonoknak, a virtuális lét, a telefonnal eltöltött idő újabb konfliktusokat szül. Mi lehet a megoldás? Hát, először is a bizalom: okot kell adnunk rá, hogy bízzon bennünk a másik. És tényleg minden percben a telefonunkat, okoskütyünket kell nyomkodnunk? Beszéljétek meg, mennyi időt szántok a közösségi életben való részvételre, és tartsátok magatokat ehhez. És ha végre sikerül kettesben lennetek, jó messze tegyétek el a telefont, lépjetek ki minden közösségi oldalról, és koncentráljatok egymásra! Megérdemlitek!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...