2023.06.21. 09:15:00 5339 230

Nem kell tengerpartig menni a hennáért: Készítsd otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Régi emlékem, hogy azon szerencsés osztálytársak, akik kiskamasz korunkban eljutottak egy-egy tengerparti nyaralásra olyan érdekességeket viselve érkeztek haza, mint pl. a hajba fűzött színes gyöngyök, az afrofonás (vékony tincsekbe fonott frizura) vagy éppen a hennázott kézfejek.

Hennával díszített női kéz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hennával díszített női kéz

Az arab zene és a hastánc iránti szeretetem hozta vissza fiatal felnőtt koromban a henna ötletét, és szerencsémre addigra már Magyarországon is be lehetett szerezni az ehhez szükséges por állagú festéket. Egy kis kreativitással és jó sok citromlével felszerelkezve csodákat tudtunk alkotni.

Mi tulajdonképpen a henna?

A henna igazából egy ázsiai növény neve, amit kiszárítva majd porrá zúzva barnás színű színező anyagot kapunk. A hennával elkészített mintákat eredetileg mehndi elnevezéssel illetik azokban az országokban, ahol kiemelt események, leginkább esküvők kötelező eleme.
A hennát szokták haj és szakáll festésére is használni, de ebben nekem (egyelőre) nincs tapasztalatom. Esetleg érdemes lehet utánajárni, ha természetes hajszínezőt keresel!

Hogyan készíthetünk otthon is tartós hennát (mehndit)?

Próbálj meg jó minőségű henna festéket beszerezni, amit alaposan leradírozott és zsírtalanított bőrfelületre ajánlott alkalmazni.
A hennafestés igazi türelemjáték, izgága lelkületű személyeknek igazi kihívás is lehet, mivel a pépesítés után vékony kacskaringós vonalakat és aprólékos virágmotívumokat kell rajzolni vele a bőrünkre. De ez még semmi! Az igazi megpróbáltatás abban nyilvánul meg, hogy meg kell várnunk amíg a bőrünkön dudorodó festék teljesen meg nem szárad, és magától le nem pattogzik. Ugye ez nagyban függ a levegő páratartalmától is, és attól, hogy cukor, citromlé és egy kevés víz keverékével mennyit vagyunk hajlandóak kenegetni a henna felületét a tartósság érdekében.
Néhány óra múlva a festék maradékát langyos vízzel óvatosan távolítsuk el a bőrünkről, és voilá! máris feltárul a művünk végleges formája.

Ha hennázásra adod a fejed, akkor vedd számításba, hogy a felvitele utáni napokban lesz a legszebb, viszont bőrtípustól függően viszonylag tartós is lehet. A henna általában 1-2 hét alatt teljesen elhalványul és kikopik a bőrünkből.

Ha egy tanácsot elfogadsz tőlem, akkor ne próbálkozz meg az első néhány alkalommal az interneten látott – és tagadhatatlanul gyönyörű – mintákkal, mivel gyakorlás nélkül biztosan nem fogod tudni úgy kikeverni és felvinni a henna festéket, hogy az a kellő vékonyságú legyen, és a bőröd felszínéhez is tapadjon! Ehelyett válassz kevésbé aprólékos és összetett mintákat, amennyiben nincs saját ötleted.

A hennázás jó móka, így barátnőkkel közösen nagyon jó kísérőprogramja lehet egyközös délutánnak, vagy a nyári szünetben unatkozó lányodnak és az ő társaságának is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...