2020.03.27. 20:28:12 10462 262

Nem ereszti Olaszországot a vírus, több mint 900-an haltak meg 1 nap alatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az eddigi legtöbbel, 969-cel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 9134-re nőtt a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma továbbra is négyezer felett van.

Gyertyaláng, gyász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertyaláng, gyász

Az igazolt fertőzöttek száma 4401 volt az utóbbi egy nap alatt, ami valamivel kevesebb mint a csütörtöki 4492, de több a szerdai 3491-hez képest. A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. Az adatok ingadozásához hozzájárulnak a nem egyenletesen növekvő számban végzett vírustesztek is.

Az "új" elhunytak száma csütörtökön 712 volt a többször javított végleges számítások szerint. A gyógyultak száma az egy nappal ezelőtti majdnem ezerhez képest most 589-cel emelkedett, így a gyógyultak teljes száma elérte a 10 950-t.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte 89 498-t.

Az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) mérései szerint a járványgörbe már napok óta süllyedésnek indult, de az ország különböző részein más és más fázisban van a fertőzés terjedése.

A gócpont Lombardiában a bizonyított fertőzöttek száma 2409-cel emelkedett a csütörtöki 2543-hoz képest. Egy nap alatt viszont az eddigi legtöbben, 541-en haltak meg az észak-olaszországi tartományban a huszonnégy órával korábbi 387-hez képest.

Az eddigi legtöbb, 199 volt az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma Rómában is, ahol a teljes létszám 2295-re nőtt.

A polgári védelem tájékoztatóját korábban tartották meg Ferenc pápának a Vatikánban este hat órakor kezdődő imája miatt, amelyet az egyházfő a járvány halottaiért, betegeiért és az őket ápolókért is mondott. Az adatokat ez alkalommal Domenico Arcuri kormánybiztos mondta el, aki az olaszországi intenzív osztályok ellátásáért felelős. A számok folytonos változásával kapcsolatban Arcuri hangoztatta, hogy a nyugati államok számára "precedens nélküli pandémiáról" van szó. A kormánybiztos nagyon nehéznek nevezte a szájmaszkok, orvosi felszerelés és gépek beszerzését, amelyekért szerinte "világméretű háború" folyik az országok között.

Korábban Attilio Fontana lombardiai kormányzó úgy nyilatkozott, csütörtökön még aggódott a számok megugrása miatt, és nem tudta értelmezni az adatok alakulását, de most azt gondolja, ez a tetőzés, és megkezdődhet az esetek csökkenése. Giuseppe Sala milánói polgármester úgy reagált, fel kellene függeszteni a mindennapos adatközlést, mivel ez csak félelmet kelt.

Már negyvennégyre emelkedett a munkájuk közben az új koronavírus-fertőzés miatt meghalt olasz orvosok száma, és 6414 egészségügyi dolgozó betegedett meg.

Március 31-én a gyász jeleként félárbócra eresztik a nemzeti zászlókat az egész országban.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...