2019.06.01. 17:46:22 8299 267

Nem anyának való vidék? – Élet a munkahelyen, anyaként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mondták ugyan, hogy nehéz lesz, hiszen eggyel több helyen kell megállni a helyem, az eddigi gyerek-család-háztartás szentháromság bővül, méghozzá a munka korántsem stresszmentes világával. És ugyan anyának lenni a legcsodálatosabb dolog egy nő életében, azért egy idő után vágyunk egyéb sikerekre is.

Dolgozó anya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dolgozó anya

Ezért, esetleg anyagi megfontolásból, előbb vagy utóbb minden anyuka munkába áll. Vannak, akik nagy fájdalommal hagyják otthon a nagymamával, bébiszitterrel vagy éppen a bölcsiben, oviban a gyerkőcüket, míg mások, ha nem is örömmel, de kíváncsisággal telve vetik bele magukat újra a munka világába. Új helyzetek várnak ránk ilyenkor, amiket hol könnyebben, hol nehezebben oldunk meg. Ám vannak olyan szituációk, amikre nem lehet felkészülni.

Mert milyen lehetsz, ha anyaként visszatérsz a munkába?

Akár új munkahelyen kezdesz, akár a régi társaságba mész vissza, egyvalami nagyon megváltozott: anya lettél, és bármit teszel, Te már nem vagy csak Te, már nem vagy az, aki azelőtt voltál. Legalábbis, a nagy többség szerint így van. És ha anya vagy, akkor…

… nyilván csak egy témád lehet

Mégpedig a saját gyereked. Míg az elején mindenki kíváncsian kérdezte, mi van a gyerkőcöddel, addig egy idő után bizony alábbhagy a lelkesedés. Sőt, teljesen meg is szűnik. Mi több, jobban is jársz, ha nem is beszélsz róla, mert a szíved szorul össze minden egyes alkalommal, amikor a többiek majd méla undorral kísért „Ühüm”-mel fogadják egy-egy gyerekes sztoridat.

... valószínűleg azt sem tudod, mi az a lazítás

Tény, hogy anyává válás után viszonylag ritkák a lazulós szombat esték, de ez korántsem azt jelenti, hogy anyukaként elfelejtenél kikapcsolni. Általában meg sem kérdezik, hogy telt a hétvégéd, hiszen úgyis csak valamilyen unalmas családi programon voltál.:-) Ha pedig éppen tartasz egy „görbe” estét, akkor persze jajj neked, hiszen milyen anya is vagy Te!:-)

... persze, hogy Te leszel a legtöbbet táppénzen!

Naná, hiszen a gyerek állandóan beteg. A legtöbbet „hiányzó” vagy a „lógós” cím még akkor is Neked jár, ha az esetek többségében valamelyik nagyszülő be tud segíteni a beteg gyerkőc felügyeletébe.

... ne panaszkodj!

Amúgy se, de a gyerek miatt meg pláne ne! A fáradtság nyoma se látszódjon rajtad! Kettővel több kávé, hárommal több réteg korrektor és mosolygás!:-) Még a végén azt hihetnék, esetleg kevesebb időd jut pihenni, mint másoknak. Holott ez egyáltalán nem igaz! Amúgy is rápihentél erre az időszakra, amikor még otthon voltál a gyerkőccel, hiszen a láblógatásról szóltak a napjaid. Most pedig… tök mindegy! Ne panaszkodj!:-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...