2015.12.12. 18:31:56 9209 288

Neked is lesz időd mozogni – Már 2 perc elég óránként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan végzünk irodai, illetve ülőmunkát, amikor a legtöbb mozgásunk annyi, hogy elsétálunk a munkahelyünkre. Megeshet, ez a séta csupán az autótól a székünkig tart. Szóval, székről föl, autóba be, munka után pedig már alig vagy időnk és/vagy erőnk bármilyen mozgásformához is. Jó kifogás… volt eddig!

Ülő munka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ülő munka

Szakértők már régóta megállapították, hogy az ülőmunka hosszútávon nem tesz jót egészségünknek. Az állandó ülőmunka nem kedvez sem testünknek, sem lelkünknek. Ám régebbi eredményeket vizsgálva különleges eredményre jutottak: már minimális idejű mozgás is elegendő ahhoz, hogy javítsuk egészségünket.

Kevés mozgás, több betegség

Szintén tanulmányok állapították meg, hogy az órákig tartó ülőmunka növeli a korai halál esélyeit. Az elhízások kívül felléphetnek olyan betegségek is, mint a cukorbetegség, illetve különböző szív- és érrendszeri megbetegedések.

Nincs kiút?

De van! Az utah-i egyetem kutatóinak köszönhetően ma már tudjuk, mi az egyik módja, hogy felvegyük a harcot e betegségekkel.

Mi a megoldás?

Kutatók azt is megállapították, hogy az kevés, ha csupán kicsit megkurtítjuk a munkaidőnket. A megoldás csupán 2 percben rejlik! Ha sokat ülsz a munkád során, óránként iktass be 2 perc mozgást. Ha rövid sétákat is tehetsz a „kétpercek” alatt, már sokat tettél az egészségedért!

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...