2024.10.24. 17:50:30 1737 70

Neked is bejön a humusz? Készítsd el otthon! (recepttel)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Írtunk már néhány szuperélelmiszerről, a soron következő legyen a humusz! Nagyon rá lehet kattanni, viszont mivel az egyik fő összetevőjének, a tahininek viszonylag magas a kalóriatartalma, azért csak óvatosan ezzel a csábítóan finom kencével!

Hummusz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hummusz

Ha valaki nagyon rohan vagy nincs kedve pepecselni, beszerezhető készen is, de mi most inkább ajánlanánk egy házi receptet, ami egyáltalán nem bonyolult, és garantáltan ízlik majd az egész családnak!

Íme néhány dolog, amit lehet nem tudtál a humuszról

A Közel-Keletről származó krémes finomság alapja a csicseriborsó és a tahini (szezámpaszta). Előbbi gazdag fehérjében és rostokban, amelyek hozzájárulnak a jó emésztéshez és hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak. Emellett kiváló növényi eredetű fehérjeforrás, ami különösen fontos lehet a vegetáriánusok és vegánok számára. A benne található tahini sok kalciumot és hasznos zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítik a szív- és érrendszer egészségét.

Az elkészítéshez szükséges még citromlé, fokhagyma és olívaolaj is, utóbbi omega-3 és omega-6 zsírsavai hozzájárulnak a szívbarát étrend kialakításához. A humuszban található vitaminok, például a B-vitaminok és a folsav szintén segítik az anyagcserét és támogatják az idegrendszert is.

És akkor jöjjön az ígért recept!

Gyors humusz (4 főre)

Hozzávalók:

  • 45 dkg csicseriborsó (konzerv)

  • 4 ek olívaolaj

  • 3 ek tahini

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál római kömény

  • fekete bors ízlés szerint

  • 0.5 dl víz (ízlés szerint többet is tehetünk hozzá)

  • 1 db citrom (leve)

  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

Először érdemes a tahinit a citromlével úgy összedolgozni mixer segítségével, hogy 1 percig járatjuk a gépet, majd a tál oldalára tapadt masszát újra az edény közepére tereljük, és még 30 másodpercig dolgozunk rajta. Utána mehet hozzá az olívaolaj, zúzott fokhagyma, só, bors, a római kömény, és újabb 30 másodperc gépi keverés következik.

A lecsöpögtetett, megmosott csicseriborsó felét hozzáadjuk a krémesre pürésített, ízesített tahinihez, majd a vizet fokozatosan hozzáadagolva a másik felét is, és további 5 percig mixeljük, míg sima állagú lesz. Ha szükségét érezzük, a végén sóval tovább ízesíthetjük, tálaláskor pedig ne feledkezzünk el olívaolajjal meglocsolni.

A recept forrása: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...