2019.10.25. 17:43:37 8036 272

Ne tökölj a tökkel, inkább dekorálj vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ért velem egyet azzal, hogy nincs még egy ilyen sokféleképpen felhasználható konyhai alapanyagunk, mint a sütőtök? A lakberendezési felhasználása sem merül ám ki abban, hogy kifaragva mécsest tehetünk bele!

Dísztökök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dísztökök

Ha nem kedvenced a Halloween, de szeretnéd a dísztökféléket felhasználni az őszi dekorációdban, akkor tarts velünk! Tudtad, hogy az egyben felhasznált, tehát faragással nem megbolygatott tökök sokkal tovább kitartanak? Bármilyen kiegészítőt felhasználhatunk a szórakoztató, egyszerűen elkészíthető tökdíszekhez, lássunk munkához:

Levelezős

Egyszerűen csak helyezz egy tálcára szép színes őszi faleveleket, és rá egy két dísztököt, sőt, akár egy kis gesztenyét is, és készen is van az asztali dekoráció adventig. :)

Bökdösős:

Vegyük elő a varrós dobozunkat! Egészen pontosan a színes fejű gombostűkre van szükség. Tetszőlegesen, vagy egy konkrét mintát kialakítva egyszerűn bökdössük bele a kis tökökbe ezeket.

Zsírkrétázós:

Most végleg megszabadulhatunk a kis dirib-darab maradék zsírkrétáktól. Tartsuk a papírcsomagolástól megszabadított zsírkrétát a tök fölé, és alacsony fokozatra kapcsolt hajszárítóval kezdjük el felmelegíteni. Az olvadásnak indult viaszos anyagot hagyjuk rácsöpögni illetve végigfolyni a tökön.

Ragasztgatós:

A megtisztított felületű tököt akár le is festhetjük egy általunk kiválasztott színnel, hogy azután szintén nekünk tetsző matricákat, formákat, pomponokat, terményeket, szárított virágokat stb. ragaszthassunk rá.

A csillogós kiegészítőket kedvelők bátran használhatnak csillámport, flitter(szalago)t és színes vagy fényes gyöngyöket is. A csipkerátétek is nagyon izgalmasak!

Ne feledjük, hogy a nem megszokottal tűnhetünk ki a legegyszerűbben a sok faragott tökkel teli környezetben:

  • Lehet csak a tökök szárát is díszíteni!
  • A decoupage technika szerelmesei a tökön is kiélhetik kreativitásukat!
  • Sőt, a minimalista, csak kössünk egy dekoratív szalagot a tök szárára, vagy a „pocakja” köré módszer is igen mutatós lehet!

Azoknál az elkészítési munkálatoknál kisebb gyermekek is részt tudnak venni, ahol az ötlet megvalósításához nincs szükség rájuk nézve veszélyes eszközhöz. Jó családi móka!

Vigyázat: ha dísztököt vásárolsz, vedd figyelembe, hogy nem ehető, sokkal inkább mérgező..., szóval tényleg csak dekorációs célra használjátok.

Forrás: goodhousekeeping.com/holidays/halloween-ideas/g1714/no-carve-pumpkin-decorating/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...