2017.01.07. 13:14:09 12300 285

Ne rágódj rajta! – Ezért (is) szokj le a körömrágásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sem esztétikai, sem higiéniai szempontokból nem tesz jót testünknek, lelkünknek, pláne nem a kezünknek, körmünknek a körömrágás. Ám sokan mégis így vezetik le a stressz, és a körmüket rágják, ha számukra idegesítő, kellemetlen, stresszes szituációba keverednek. Persze, érthető, hiszen a körmünk mindig kéznél van…

Körömrágás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömrágás

Pedig vannak olyan elrettentő okok, amiért érdemes meggondolni, vajon tényleg a körömrágás az egyik legjobb stresszkezelési módszer számunkra.

Ezekkel is számolj, ha rágod a körmöd

Csúnya körömágy

A körömmel együtt általában a körömágy bőre is sérül, ami vérzik, gennyes. Látványnak sem, érzésnek sem túl jó.

Veszélyben a fogak

Nem csak a körmeidet, de a fogaidat is tönkreteheted azzal, ha állandóan az ujjaid végét rágod.

Ha nem csak a hideg a fogcsikorgató

Talán meglepő, de aki rágja a körmeit, az nagy valószínűséggel csikorgatja a fogait éjszaka. Mivel a körömrágás reakció egy stresszes szituációra, éjszaka a körömrágás helyett fogcsikorgatással vezetjük le a feszültséget. Ám ez sem a fogaknak, sem az állkapocsnak nem tesz túl jót.

Még mindig a fogak

Jobban mondva a fogíny, amelynek egészsége a körömrágás következtében szintén veszélybe kerülhet. Előfordulhat, hogy egy apró körömdarabka felsérti az ínyt és ott gyulladás keletkezik.

Azok a fránya bacik!

A nap folyamán rengeteg dolog kerül a kezünkbe, és az azon lévő baktériumok a tenyerünkre, körmünkre és az alá kerülnek. Sajnos, még a legalaposabb kézmosással sem tudjuk ezeket a kórokozókat eltávolítani a körmünk alól. Ugye nem kell részleteznünk, hogy egy kiadós „körömcsócsálással” ezek hova kerülnek? Pontosan, a szánkba, vagyis a szervezetünkbe.

Körömrágás és kellemetlen lehelet

Ha a szájban lévő baktériumok keverednek a köröm alatt lévő baktériumokkal, melyek a körömrágás következtében kerülnek oda, az könnyen kellemetlen szájszaghoz vezethet.

Forrás: miss

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...