2017.12.21. 18:00:00 17215 417

Ne öntsd ki! – Maradék bor felhasználása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Maradt egy kis bor a múltkori baráti, családi összejövetelről? Esetleg a legutóbbi főzőcske után áll még néhány deciliter az üveg alján? Meginni már nem szeretné senki, éppen olyan ételt sem tervezel, amibe kellhet, kiönteni viszont nincs szíved? Pedig ha túl sokáig áll a hűtőben, az lesz a sorsa!

Bor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bor

Ne hagyd, hogy a maradék itóka élete ilyen szomorú véget érjen! Így is felhasználhatod azt a keveset!

Színes, „szagos” zselatin? Miért ne?

Ha szeretnéd feldobni a gyümölcsös sütidet, illetve annak tetejét egy izgalmas zselével, remek megoldás lehet a maradék bor. Ehhez forralj fel 2 dl bort 6 dkg cukorral. Ehhez mehet egy lapzselatin, és várd meg, míg feloldódik a lapocska. Hagy kicsit hűlni. Ezután ugyanúgy járj el, mint a „hagyományos” zselével - amint kicsit dermedni kezd, add a sütihez.

Ha mégis főzőcskéznél…

Vagyis inkább desszert, mondjuk fagylalt is készülhet belőle! Ha nem is tél közepén, de nyáron, vagy már kora tavasszal is jól jöhet ez a recept, ha éppen akkor árválkodik a hűtődben egy jobb sorsra érdemes, megkezdett üveg borocska. A legjobb, ha van hozzá fagylaltkészítő géped! Ehhez forralj fel körülbelül 7,5 dl bort, adj hozzá 7 dkg cukrot és egy csomag vaníliás pudingport! Keverd össze alaposan, majd forrald fel az egészet még egyszer! Ha kész, hagyd kihűlni! Amikor ez is megvan, keverj hozzá lassan 25 dkg keményre vert tejszínt és mehet is a fagyigépbe!

Ha takarítani támad kedved!

Ha szeretnéd, hogy sötét bútoraid újra régi fényükben tündököljenek, keverj össze 1 rész olajat 1 rész vörösborral! Ezzel kend át a sötét bútordarabokat! De vigyázz, a világos bútoroknál semmiképpen ne alkalmazd, mert foltot hagyat a keverék!

Mehet a hűvösre? Naná!

Ha nem tudsz mit kezdeni a hűtőben árválkodó maradék borral, öntsd jégkockaformába és már mehet is a fagyasztóba! Ebből aztán mehet majd pörköltekbe, esetleg bor alapú italba, vagy éppen borba, jégkocka gyanánt.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...