2015.10.20. 13:00:13 14559 218

Ne mosd még ki a nutellás üveget, csinálj forrócsokit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem lehet annyira kivakarni a mogyorókrémes üveget, hogy ne maradjon benne valamennyi a finomságból. És mindig úgy sajnálja az ember elmosni (vagy kidobni, ha nincs az üvegre szükség). Ráadásul ez a legbutább dolog, amit tehetünk, hiszen a maradék nutellából (vagy bármilyen más mogyorókrémből) forrócsokit is készíthetünk! Vége a pocsékolásnak!

Nutella - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nutella

Ha van egy dolog a világon, amit a családom és a baráti köröm is egyaránt szeret az a nutella. Gyerekkoromban kiskanállal faltuk a testvéremmel, én nagy nutella-zugevő voltam, mert nem lett volna szabad ilyen gyalázatos módon, kenyér nélkül habzsolni a finom (és drága) mogyorókrémet. Szégyelltem is magam, de azóta sem szeretem kenyérre kenve. Palacsintában, tejbegrízben (a férjem találmánya, de egye fene ezt is megosztom veletek) és - a legújabb kedvenc – forrócsokiban, annál inkább imádom!

Forrócsoki a legjobb ízesítéssel!

Helyezd a nutellás üveget forróvíz fölé egy tányérra, hogy a mogyorókrém megolvadhasson. Amíg előkészíted az üveget, forrósíts fel 2 dl tejet a mikróban vagy egy edényben. Töltsd a forró tejet a nutellás üvegbe, és keverd össze alaposan. Amikor már nem olyan forró a tej, tekerd rá a tetőt (egy fóliát is tehetsz alá) és rázd össze. Öntsd egy bögrébe, fúj rá tejszínhabot vagy esetleg apróra vágott pillecukrot és már kész is.

Ha alaposan kikanalaztátok az üveget, és csak egy kevés nutella van benne, adj hozzá egy kanálnyi kakaóport (ha keserű kakaót választasz, akkor cukrot is) és egy csipet fahéjat. Így mogyoró ízesítésű forrócsokit kapsz, ami szintén klassz ital és a maradék nutellából is a legtöbbet kihoztad! Jó munka!

Ha maximális élvezetre vágysz, és több nutellát is szívesen feláldoznál erre a célra, akkor készítsd el a forrócsokidat egy nagy kanálnyi mogyorókrémmel. Például így:

Egy borongós délután vagy este igazi kényeztetés az így elkészített forró ital! Nyami! :)

Tejbegríz nutellával - egy klasszikus újratöltve örök gyerekeknek!

Ha a tejbegrízt még mindig kakaóporral vagy fahéjjal eszed, itt az ideje az újításnak! Kanalazz bele egy kis nutellát! Még mintát is készíthetsz bele, ahogy olvad a krém, de csak úgy szimplán bele is keverheted. Isteni finom és olyan egyszerű! Ha meleg reggelire vágytok, és jól esne egy kis változatosság, próbáljátok ki!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...