2023.03.19. 08:35:31 8067 359

Ne irtsd, edd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szokták mondani, hogy „a természet ezer kincset rejt”. Talán sokan nem is gondolnánk, hogy a kertben vagy a hátsó udvarban mennyi jótékony hatású növény található. Több olyan gyom is fellelhető, amelyeknek kiirtásával nem kell bajlódni, hiszen számos olyan található köztük, amely nem csupán finom, hanem kifejezetten egészséges is. Érdemes szétnézni a ház körül, hátha találunk néhányat ezekből a rendkívül pozitív tulajdonságokkal rendelkező növényekből.

Pitypang - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pitypang

Tyúkhúr

A kertekben megtalálható tyúkhúr A-, D- és C-vitamin forrásban bővelkedik, valamint van még benne vas, kalcium, kálium, foszfor és cink. Az íze inkább a spenóthoz hasonlít, így akár főzelékként is elkészíthető, de kifejezetten ajánlott a nyers fogyasztása is. Salátákban határozottan jól megállja a helyét. Érdemes a rengeteg tápanyagtartalma okán a napi étkezéseink közé beiktatni. A tyúkhúr ezen kívül alkalmazható közvetlenül vágott sebeken, akár égési sérüléseken, illetve kiütéses bőrfelületeken is. A némi vízhajtó hatásának köszönhetően sok esetben enyhíteni tudja például a húgyhólyag problémák tüneteit is.

Százszorszép

Bizony-bizony ez a népszerű kerti növény nem csak mutatós, de ehető is. A százszorszépnek a zöld részei és a szirmai egyaránt fogyaszthatóak. Akár nyersen vagy főzve fogyasztjuk, a benne található jótékony tápanyagok mindenképp pozitív hatással vannak a szervezetünkre nézve. Ausztráliában már évtizedek óta használják gyógyító szándékkal. Teaként elkészítve segíthet a különböző emésztőrendszeri és légúti problémák enyhítésére. Figyelem: A kesernyés íze miatt nem mindenkinek fog ízleni.

Pitypang

Ez az igazán ismert gyomnövény egy kis csoda. Csordultig van benne A-, B-, C-, és D- vitamin, de ásványi anyagokban sem szűkölködik (vas, kálium, cink). Hajdanán leginkább máj és vesebetegségekre, gyomorégésre és számos más egészségügyi problémákra alkalmazták. Napjainkban a vízhajtó és az étvágygerjesztő hatása miatt közkedvelt. Viszont azt bizonyára kevesen tudják, hogy a gyökerétől a virágszirmokig minden része ehető. A leveleket bátran tehetjük szendvicsekbe vagy sültekhez. A pitypang több béta-karotint tartalmaz, mint a répa, ezért a fogyasztásával a szemekre is pozitív hatást gyakorolhatunk. A virág szirmai pedig csodás saláta díszek lehetnek, illetve nagyszerű borok készíthetők belőle.

Forrás: agraroldal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...