2022.08.21. 14:23:14 7169 293

Ne hagyd, hogy a véredet szívják! – Természetes módszerek szúnyogok ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van valami, ami megkeserítheti a hangulatos, beszélgetős, borozgatós nyári estéket, az a körülöttetek zümmögő szúnyoghad, akik nem restek egyszer-egyszer belétek csípni, csak hogy ők is olthassák a szomjukat. Mondjuk, nem ártana, ha ezt valahol máshol tennék…

Szúnyogcsípés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szúnyogcsípés

Ha „kedvesen”, vagyis inkább természetes módszerekkel tessékelnéd el ezeket a huncut vérszívókat, a következő módszereket próbáld ki mindenképpen!

A szél erejével

Ha senkit nem zavar a családból, társaságból, egy jól beirányzott ventilátor csodákra képes. A pehelykönnyű repülő „fenevadak” nehezen képesek felvenni a harcot a ventilátor okozta szélviharral!

Zöldet magad köré!

Méghozzá minél illatosabbat! Ha sikerül egy illattól túltengő paradicsom, muskátli, menta vagy éppen citromfű bokor mellé leülnöd, nyert ügyed van, mert a szúnyogok messziről elkerülnek Téged!

Elő a gyufát!

És hozzá egy kis szárított zsályát is, amit ha meggyújtasz, a vérszívók nagyívben elkerülik még a környékedet is!

Játssz az illatokkal!

Elő a mécseseket, párologtatót és csepegtess bele némi olajat, mondjuk a következőkből: eukaliptusz, fahéj, ánizs, citrom, levendula, vagy a fentebb már említett zsálya, vagy citromfű. Ha bátor vagy (és persze, végeztél előtte bőrpróbát!), kenhetsz az olajból a láb és a kar hajlataiba is, hogy fokozd a hatást!

Védekezz belülről!

Ki gondolná, hogy a B1-vitamin nem csak a hajunkat, bőrünket, körmeinket varázsolja szebbé és csillogóbbá, hanem megváltoztatja a testszagunkat is, amely a szúnyogoknak nem lesz annyira nyerő.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.