2021.08.08. 11:41:28 9967 281

Ne dobd ki a görögdinnye héját! Csinálj belőle lekvárt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári időszak igazán közkedvelt gyümölcse a görögdinnye. Ezt a lédús, zamatos és édes finomságot imádják a gyermekek és a felnőttek egyaránt. Azonban ne gondoljuk, hogy csak a gyümölcsét fogyaszthatjuk. Ugyanis egy kis kreativitással a dinnye héját is felhasználhatjuk, egyszerűen csak csináljunk belőle lekvárt!

Görögdinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögdinnye

A görögdinnye amellett, hogy nagyon finom, rendkívül egészséges. Számos jótékony hatása ismert. A kevés kalóriatartalma mellett egy igazi vitaminbomba, hiszen bővelkedik A-, B1-, B5-, B6- és C-vitaminban. Az ásványianyag- tartalmáról már nem is beszélve. Tökéletesen hidratálja a szervezetet, nem csoda, hogy ebben a nagy hőségben az egyik kedvenc csemegénk. Éppen ezért a sok hasznos összetevője miatt, vétek lenne, ha nem használnánk fel a gyümölcs minden részét. Bár a dinnye héja kevésbé ízletes, de szerencsére isteni lekvár főzhető belőle. Így készítsd el!

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye-héj

  • 1 db citrom

  • 50 dkg cukor

Alaposan mosd meg a görögdinnyét mielőtt felvágod. A külső zöld részt hámozd le, a fehér részt pedig szeld fel kockára. Reszeld hozzá a citrom héját, és locsold rá a levét. Ezután egy lábasban közepes hőmérsékleten kezd el melegíteni, közben adagold hozzá a cukrot, és legalább 2 órán keresztül főzd a lekvárt, amíg a megfelelő állagot meg nem kapod. Elegendő ritkán kevergetni, szerencsére nem ég oda, de azért ne hagyd felügyelet nélkül. Tipp: A dinnyehéjhoz apríts egy keveset a gyümölcs húsából is, így igazán ízletes lekvárt készíthetsz belőle.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...