2020.05.03. 17:59:17 8885 317

Ne csak az édesanyák legyenek vidámak! Ma van a Nevetés világnapja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Május első vasárnapja ne csak a szívünkhöz oly közeli Anyák Napja miatt legyen emlékezetes számunkra! Tudniillik szintén ugyanezen a napon tartják a Nevetés Világnapját világszerte azon közösségek, amelyek a nevetéssel és annak gyógyító előnyeivel kapcsolatos tudatosságra szeretnék felhívni a figyelmet.

Reggeli nevetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli nevetés

Kissé furcsának hathat, de vannak olyan emberek, akik közösen gyakorolják a szándékos nevetési technikákat, mondhatni klubokba szerveződve. (Ilyenek például a nevetés meditáció és a nevetésterápia foglalkozások.) S hogy miért teszik mindezt? Hogy jól érezzék magukat, és a nevetés segítségével javítsák közérzetüket.

A nevetés „pszichológiája”

Borúra derű. Derüljünk fel mi is, mivelhogy a nevetésnek hatalmas szerepe van az egészségünk – szívünk és ereink - védelmében!

1. A feszültség levezetése:

A nevetés pozitív élettani folyamataikor nem is kell nagyon mélyre ásnunk, elég csak egy stresszes napra gondolnunk, és arra, ahogy egy humoros jelenet feloldotta bennünk az akkori feszültséget. A humor általi nevetés a szervezet olyan önmentő folyamata, amely akkor is menedéket ad, amikor már semmi más nem ad megoldást.

2. Immunstimulálás:

A megfigyelések szerint a többet kacarászó személyek szervezetében nagyobb számban vannak jelen azon természetes ölősejtek, amelyek megsemmisítik a hibás vagy számunkra káros sejteket.

3. Az érzelmi távolság szabályozása:

A nevetés közösségformáló szerepéről sem szabad megfeledkeznünk, hiszen, ha valakivel együtt nevetünk, akkor a kötelék tovább erősödhet (közösségteremtés), ugyanakkor mások kinevetésével ez a távolság fokozható.

4. A humor eszes:

Jó intellektus, verbális és vizuális képességek. Nem egy álláspályázat feltételeit olvasod! Ezek a képességek ugyanis egy egyszerű vicc megértéséhez is szükségesek! A humor nélküli emberek gondolkodásmódja merevebb, míg a nevetni szerető egyéneknél megfigyelhető a magasabb szintű empátia.

5. A kreativitás előhívása:

A nevetés közben a két agyféltekénk kreatív szinten kezd el működni, kommunikál egymással. Sokszor születik eredmény ilyenkor olyan kérdésekre, amelyeken már régóta rágódunk. Csoda, hogy az általában jókedvű emberek könnyebben átvészelik a nehézségeket?

Forrás: 7koznapi.blog.hu/2019/06/16/10_1_dolog_a_nevetesrol

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...