2015.06.19. 11:31:08 8093 225

Natúr szépségápolás: hozd ki a legtöbbet a cukorból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már meg nem eszed, mert éppen fogyókúrázol, attól még bőrradírozásra használhatod a szekrény legfelső polcára száműzött cukrot. :) A következő házi szépségápolási tippjeinkben ugyanis a cukor a főszereplő. Legyen barna vagy sima kristálycukor, a végeredmény mindig csodás lesz.

Cukor az ajkakon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukor az ajkakon

1. Radírozd le az ajkaidat

Mártsd bele az ujjad egy kis vízbe, majd kristálycukorba, és radírozd le vele az ajkaidról az elhalt, száraz hámsejteket.

2. Puhítja a bőröd

Édes, hidratáló testradírt készíthetsz 1-2 banán és egy csésze barna cukor segítségével. Elhalt hámsejtek viszlát, helló puha bőr!

3. Csinos ragyogás

Keverj össze cukrot olívaolajjal és dörzsöld át vele a tested, hidratálja és ragyogóvá teszi a bőrt!

4. Frissítő pedikűr

Vagyis inkább pedikűr előkészítés. Keverj össze cukrot borsmentaolajjal és dörzsöld be vele a talpadat a zuhany alatt. Hatékony bőrradír és csodásan felfrissíti a lábat. Kihagyhatatlan hűsítő kényeztetés a meleg nyári napokra.

5. Még simább lábak

Mielőtt epilálnál vagy borotválnál, távolítsd el az elhalt hámsejteket egy kis nedves barna cukor segítségével, melyet körkörös mozdulatokkal masszírozol be a lábadba. Csak finoman!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak óvatosan a szempillaspirállal! – Amilyen hasznos, olyan ártalmas is lehet

A tökéletes smink elengedhetetlen tartozéka a szempillaspirál. Általában a fekete a befutó, de láttunk már barna, vagy éppen kék színben pompázó kis kefét is. Bármilyen is legyen a színe, felvitelével a célunk egyértelmű: fiatalítani szeretnénk a külsőnkön.

A hármas típusú diabétesz, a MODY, a gyerekeket és a fiatalokat érinti

Nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young). Mivel a kórkép különböző formáinak hátterében öröklődő génmutációk állnak, kialakulásának esélye jóval nagyobb azoknál, akiknek családjában korábban előfordult már ez a típusú cukorbetegség. A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján diagnosztizált gyerekkori diabétesz esetek 2-3 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

Szenolitikumok – Valóban az örök fiatalság forrásai?

Az embereket már a kezdetektől foglalkoztatja az örök élet kérdése. A modern kultúrákban az elmúlásról való beszélgetés olyannyira kényelmetlenül érinti az egyéneket, hogy a halál felkerült a tabutémák különféle normákkal és hárító megnyilvánulásokkal elleplezett listájára. És bár az örök élet forrásának kifürkészése századunkban nem feltétlenül zajlik rejtélyes alkimista laboratóriumok mélyén, mégis ugyanolyan aktív a téma iránti érdeklődés, csak korhoz igazodó módon.