2018.08.16. 18:35:03 9868 349

Nassolni nem „bűn”! – Pláne, ha ezekből a finomságokból válogatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismeritek a „Hm, úgy ennék még valamit” érzést? Amikor egy finom ebéd vagy vacsora után az ember lánya vagy fia még nassolna valamit. Persze, jöhetne ilyenkor egy sütike vagy egy csokika, de nem ártana vigyázni a vonalainkra sem! Mit tegyünk, ha ilyen szörnyű dilemma elé kerülünk…?:-)

Egészséges nasi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges nasi

Egyrészt vagy álljunk ellen a kísértésnek, vegyünk egy mély levegőt, és teli pocakkal, elégedetten vagy annak látszatát keltve keljünk fel az asztaltól és menjünk gyorsan vissza dolgozni, álljunk neki mosogatni, vagy találjunk valami egyéb, gondolatelterelő tevékenységet! Vaaagy! Válasszunk valamilyen egészséges, alacsony kalóriatartalmú finomságot! Csemegézzünk mondjuk ezekből itt!

  • Egy szál sárgarépa vitaminnal és ásványi anyagokkal, úgy mint A-vitamin, kálium, kalcium, vas ugyan tele van, de kalóriában nemigen bővelkedik. 10 dekagramm csupán 26 kcal-lal bír.

  • Még pár hétig eheted a lédús, ízletes dinnyét! A folyadékpótlásban is nagy szerephez jut, hiszen ennek a gyümölcsnek a nagy része víz. Ami a kalóriatartalmát illeti, abból csupán 24 van 10 dkg-ban.

  • No, hát erre a finomságra, legalábbis ha frisset fogyasztanál, még várnod kell jövő nyárig, de ha fagyasztottál magadnak belőle, akkor nyert ügyed van. Amellett, hogy tele van C-vitaminnal, még kalóriatartalma is alacsony. 32/100, már ami a kalóriákat és a grammokat illeti az eper esetében.

  • Ha nyitott vagy az újdonságokra, a karfiol, akár párolva, akár sütve, szintén az alacsony kalóriatartalmú ételek közé tartozik. 100 grammja csupán 25 kcal-t tartalmaz.

  • Ha szereted a kesernyés ízeket, a grapefruit a barátod lesz! Ez a lédús citrusos 10 dekagrammja csupán 45 kcal-t tartalmaz.

  • Akár magában is fogyaszthatod a lédús paradicsomot, aminek darabja még a 10 kalóriát sem éri el. Ha kalóriával nem is, vitaminokkal és ásványi anyagokkal biztosan gazdagabb leszel (likopon, illetve K- és B-vitamin).

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.