2019.05.17. 17:49:02 8032 249

Múzeumok gyerekkel – nyári, esős napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a nyáriszünet, közel három hónapig nekünk kell izgalmassá és érdekessé tennünk gyermekeink napjait. Ez persze jóval egyszerűbb, ha süt a nap és kiengedhetjük őket a kertbe, vagy elvihetjük túrázni, biciklizni. Azonban amikor elered az eső és bennragadunk, akkor jól jön valami mentő ötlet.

Gyerekek múzeumban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek múzeumban

Ha már uncsi a társas, a tabletet pedig nem érzed elég tartalmasnak, kerekedjetek fel és menjetek múzeumba! Budapest tele van érdekes, izgalmas, gyerekbarát kiállításokkal!

Mesemúzeum

Hogy is kezdhetnénk mással a sort –mi érdekelne jobban egy gyereket, mint a mesék! Klasszikus értelemben véve kevésbé múzeum, inkább meseműhelynek neveznénk. Interaktív játékos programok, előadások várják a gyerekeket szüleikkel együtt egy kis közös ’drámázásra’ – a szó legpozitívabb értelmében. Nem csak a mese szeretete mélyül el igazán, hanem az olvasáshoz szükséges készségek fejlesztése, megalapozása is elkezdődik a Mesemúzeumban töltött órák során. Akár rendszeres esőnapi programnak is beiktathatjuk!

Rendőrmúzeum

Szuper Apa-Fia program lehet a Keleti pályaudvartól pár percre helyett kapott Rendőrmúzeum. Régi rendőr ruhákat, pénzhamisításhoz használt eszközöket, hírhedt hamis bankjegyeket egyaránt láthatunk kiállítva. Van egy öreg, falábú traffipax, a rendőrmotoroknak pedig teljes evolúciós sora kapott helyet a kiállítóteremben. Egy „bűnüldözésre és nínózásra” szakosodott kiskrapekot biztosan leveszünk a lábáról, amikor elvisszük a Rendőrmúzeumba. Arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy a korhatáros részleget messziről kerüljük el.

Vasarely Múzeum

A híres művész, Victor Vasarely, ámulatba ejti a kisiskolás gyermekeket. Érdemes a múzeumshop előterében egy kicsit megismerkedni a kihelyezett játékokkal, így felkelthetjük érdeklődésüket az optikai csalódás iránt. Ha meg akarjuk szerettetni gyermekünkkel a művészet sokszínűségét, a lehető legjobb helyen járunk. A Műhely Mindenkinek kezdeményezés interaktív csodává emeli a kiállítást, ahol a gyerekek is megtapasztalják az alkotás örömét.

Természettudományi Múzeum

Az állandó kiállítások rengeteg izgalmas lehetőséget rejtenek magukban. A körülöttünk lévő élő-és tárgyi környezet is izgalmas, de csemetéink el sem tudják elképzelni, hogy ez a színes a világ mennyi változáson ment már keresztül. Mutassuk meg nekik, élvezni fogják! A dinoszauruszok kora Magyarországon tárlattal valóságos mesevilágba csöppenhetünk, ami hihetetlen ugyan, de igaz. A titkok a föld alatt részlegen ásványokat, drágaköveket, igazi kincseket ismerhetünk meg közelebbről és hozhatunk egy kis varázslatot a gyerekek életébe. Aprótól a hatalmasig, – szó szerint – ősrégitől, a modernig mindent megmutathatunk egy kicsit közelebbről. Izgalmas családi utazás ez a tudomány világába. Az egyes részek felfedezését érdemes külön-külön napokra tenni, így nem merülnek ki, nem fáradnak bele a múzeumozásba a gyerekek.

+1 tipp az induláshoz: Beszélgessünk róla, hogy miket fogunk látni, ki mire kíváncsi legjobban. Hazafelé úton pedig kitárgyalhatjuk, kinek mi volt a kedvenc része!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...