2019.05.17. 17:49:02 8034 249

Múzeumok gyerekkel – nyári, esős napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a nyáriszünet, közel három hónapig nekünk kell izgalmassá és érdekessé tennünk gyermekeink napjait. Ez persze jóval egyszerűbb, ha süt a nap és kiengedhetjük őket a kertbe, vagy elvihetjük túrázni, biciklizni. Azonban amikor elered az eső és bennragadunk, akkor jól jön valami mentő ötlet.

Gyerekek múzeumban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek múzeumban

Ha már uncsi a társas, a tabletet pedig nem érzed elég tartalmasnak, kerekedjetek fel és menjetek múzeumba! Budapest tele van érdekes, izgalmas, gyerekbarát kiállításokkal!

Mesemúzeum

Hogy is kezdhetnénk mással a sort –mi érdekelne jobban egy gyereket, mint a mesék! Klasszikus értelemben véve kevésbé múzeum, inkább meseműhelynek neveznénk. Interaktív játékos programok, előadások várják a gyerekeket szüleikkel együtt egy kis közös ’drámázásra’ – a szó legpozitívabb értelmében. Nem csak a mese szeretete mélyül el igazán, hanem az olvasáshoz szükséges készségek fejlesztése, megalapozása is elkezdődik a Mesemúzeumban töltött órák során. Akár rendszeres esőnapi programnak is beiktathatjuk!

Rendőrmúzeum

Szuper Apa-Fia program lehet a Keleti pályaudvartól pár percre helyett kapott Rendőrmúzeum. Régi rendőr ruhákat, pénzhamisításhoz használt eszközöket, hírhedt hamis bankjegyeket egyaránt láthatunk kiállítva. Van egy öreg, falábú traffipax, a rendőrmotoroknak pedig teljes evolúciós sora kapott helyet a kiállítóteremben. Egy „bűnüldözésre és nínózásra” szakosodott kiskrapekot biztosan leveszünk a lábáról, amikor elvisszük a Rendőrmúzeumba. Arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy a korhatáros részleget messziről kerüljük el.

Vasarely Múzeum

A híres művész, Victor Vasarely, ámulatba ejti a kisiskolás gyermekeket. Érdemes a múzeumshop előterében egy kicsit megismerkedni a kihelyezett játékokkal, így felkelthetjük érdeklődésüket az optikai csalódás iránt. Ha meg akarjuk szerettetni gyermekünkkel a művészet sokszínűségét, a lehető legjobb helyen járunk. A Műhely Mindenkinek kezdeményezés interaktív csodává emeli a kiállítást, ahol a gyerekek is megtapasztalják az alkotás örömét.

Természettudományi Múzeum

Az állandó kiállítások rengeteg izgalmas lehetőséget rejtenek magukban. A körülöttünk lévő élő-és tárgyi környezet is izgalmas, de csemetéink el sem tudják elképzelni, hogy ez a színes a világ mennyi változáson ment már keresztül. Mutassuk meg nekik, élvezni fogják! A dinoszauruszok kora Magyarországon tárlattal valóságos mesevilágba csöppenhetünk, ami hihetetlen ugyan, de igaz. A titkok a föld alatt részlegen ásványokat, drágaköveket, igazi kincseket ismerhetünk meg közelebbről és hozhatunk egy kis varázslatot a gyerekek életébe. Aprótól a hatalmasig, – szó szerint – ősrégitől, a modernig mindent megmutathatunk egy kicsit közelebbről. Izgalmas családi utazás ez a tudomány világába. Az egyes részek felfedezését érdemes külön-külön napokra tenni, így nem merülnek ki, nem fáradnak bele a múzeumozásba a gyerekek.

+1 tipp az induláshoz: Beszélgessünk róla, hogy miket fogunk látni, ki mire kíváncsi legjobban. Hazafelé úton pedig kitárgyalhatjuk, kinek mi volt a kedvenc része!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.