2015.01.10. 17:00:00 17663 32

Mutasd a nyakkendőd, megmondom, ki vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyakkendő elegáns viselet, szinte minden férfi máshogy fest, ha viseli. (Nem is beszélve a hölgyekről!) A nők nagy része megőrül érte, az erősebb nem képviselői inkább megőrülnek tőle, hiszen egy kiöltözős nap/este után alig várják, hogy szabaduljanak „szorításából”. Pedig egy-egy csinosabb darab jócskán megdobja az öltöny-ing kombinációt.

Nyakkendők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyakkendők

Ám jó, ha tudjuk: nem mindegy, milyen színt viselünk! Minden szín más jelentéssel bír. Ha a magánéletben kevésbé, a munka világában nagy szükségünk lehet még erre.

Az erőteljes vörös

Nem véletlen, hogy több politikus is bátran viseli ezt a színt. Ennek oka, hogy a vörös az erő és a szenvedély színe. Az árnyalatokkal némileg azért variálhatunk. A sötétebb vörös színek, mint a burgundi segíthet a bizalom kiépítésében, míg a világosabb vörösből, esetleg a pinkből az illető személy kreativitására asszociálhatunk. Sőt, az utóbbi évtizedben a pink a nőkkel való szolidaritást is jelképezheti. Ha ambíciódat szeretnéd kifejezni, esetleg Te lennél például egy következő projekt vezetője, fontold meg a merész fényes vöröset.

„Király” királyi szín: a lila

Aki azt szeretné, hogy egy fontos üzleti tárgyaláson, esetleg találkozón tartós legyen az első benyomás vele kapcsolatban, és kellő magabiztosságot sugározzon, válasszon lila nyakkendőt. Az egyes árnyalatok azt sugallják: jól érzem magam a bőrömben és nyitott vagyok új kapcsolatok kiépítésére.

Egyes divattal foglakozó szakértők szerint a lila manapság jól megfér a munkahelyen is, annak ellenére, hogy hagyományosan a királyiság és a jómód jele. A sötétebb lila nyakkendő egy világosabb árnyalatú, szintén lila inggel tökéletes párosítás lehet, ha épp annyira akar a férfiember merész lenni, ami még nem zavaró.

Egy kis fekete, és annak néhány árnyalata

Ahogy az a bizonyos „kis fekete”, úgy a legsötétebb színű nyakkendő is inkább illik (üzleti) koktélpartikra, vagy előkelő vacsorákra, mint tárgyalásokra, meetingekre.

Arra azonban vigyázzunk, hogy a fekete szín arroganciára utal, esetleg túlöltözöttek lehetünk általa. Kerüljük, ha csak egy akarunk lenni a sok közül.

Ha ötletesebb szeretnél lenni, viselj szürke nyakkendőt. Segíteni fog abban, hogy látszólagos hatásvadászatot elkerülve, kifinomultabban mutasd be magad. A teljes sikert egy pasztellszínű inggel érheted el.

Kék az ég…

Ezzel a színnel biztosan nem lőhetsz mellé, hiszen ezt látva, az emberekben kedves képek jelennek meg, mint az ég vagy az óceán.

Ám az árnyalatokban itt is van különbség. Ha mintás kék nyakkendőt viselsz, negatív üzenet nélkül keltheted a klasszikus profi érzését. Az átható kék érzékeny és önelemző személyiségre utal, míg a királykék segít kiemelni a pozitív tulajdonságodat. A sötétebb kék a köztiszteletben álló pilóták színe, míg a tengerészkék megbízhatóságot sugároz és önbizalommal ruház fel.

… és zöld a fű

A zöld szín sok dolgot jelképezhet, többek között az újjászületést, esetleg a pénzt. De túl rikító lehet a munkahelyen.

Ha az a célunk, hogy emlékezetesek maradjunk, vagy így akarjuk kifejezni az egyéniségünket, válasszunk egy kellemes zöld színt. Ám ha túl világosra esik a választásunk, az inkább már zavaró lesz. És valljuk be, színben hozzá passzoló inget, de főleg zakót nehéz találni hozzá.

Ne légy irigy…

…és viselj sárgát! A világ egyes helyein, mint Anglia, ez egy hagyományos szín, mely a biztonságot, a ragyogást és az életerőt szimbolizálja.

A sárga nyakkendő sokkal nyitottabbá tesz téged a kollégáid szemében, hiszen ez a szín a Napot jelképezi. Szakértők szerint, aki sárga nyakkendőt hord, az sokkal optimistábbnak, pozitívabbnak néz ki.

Azonban a kulturális különbségekre nem árt odafigyelni. Indiában például a kereskedők hordanak sárga nyakkendőt, míg Kínában a gyász jele.

Csak természetesen!

Ha olyan munkád van, ahol emberekkel kell kommunikálnod, nem hiányozhatnak ruhatáradból a földszínek, a sárgásbarna, barna, a lazac és a fentebb már írt sárga sem.

Arra azért ügyelj, hogy a barna ne legyen túl „egyszerű”, mert az „lusta” személyiségre utalhat. A föld színű nyakkendőket ne párosítsd hasonló árnyalatú inggel. És ha előléptetésre vágysz, netán ki akarsz tűnni a tömegből, a természetes színeket kerüld el.

Forrás: bbc.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...