2015.05.07. 13:17:08 13586 264

Mozzarella és paradicsom: a zseniális kombináció
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt nem tudjuk, hogy ki volt az a zseniális szakács, aki először tette egymás mellé a mozzarellát és a paradicsomot, de az egészen biztos, hogy olasz volt. És egy remek ember. Pizzán, melegszendvicsen vagy tésztán – teljesen mindegy! A mozzarella és a paradicsom egy olyan klasszikus kombináció, amivel mindig sikert arathatsz!

Mozzarella és paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozzarella és paradicsom

Fanatikus mozzarella és paradicsom rajongásomnak köszönhetően, 5 recepttel is boldogítanálak titeket!

1. Sült padlizsán mozzarellával és paradicsommal

Ez egy klasszikus előétel, amit én néha főételként is szoktam fogyasztani, egy kis rizzsel kombinálva. Az elkészítése nagyon egyszerű.

Fogsz egy közepes méretű padlizsánt, vékony karikákra szeled. Besózod, majd állni hagyod. Közben ízlés szerint egy-két gerezd fokhagymát apró kockákra vágsz, vagy összezúzol. Karikákra szelsz 2-3 db paradicsomot és 20 dkg mozzarellát.

Amikor a padlizsán levet eresztett, kicsit lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tűzálló tálat (lehetőleg olyat, amiről tudjuk, hogy nem szívja le az ételt) megkenünk olajjal (olíva). Elhelyezzük benne a padlizsán szeleteket. Mindegyik szeletre teszünk egy kis fokhagymát, megszórjuk egy kis bazsalikommal és oreganóval, egy szelet paradicsomot és egy szelet mozzarellát helyezünk el rajta. Addig sütjük, amíg a mozzarella arany barna nem lesz, és a padlizsán krémes. Isteni önmagában, pirítóssal vagy akár rizzsel is.

2. Joghurtos sült tészta paradicsommal és mozzarellával

Két főnek körülbelül 250 g pennét megfőzünk, majd egy nagy tálban jól összekeverjük egy pohár natúr joghurttal, zúzott fokhagymával, 3-4 evőkanál olívaolajjal, oreganóval és sóval, frissen őrölt borssal. Ezután tűzálló tálba rétegezzük, egy réteg tészta (kb. a tészta fele) után egy sor paradicsom karika és kb. 10 dkb mozzarella kocka. Még egy réteg tészta (a tészta másik fele), majd paradicsom szeletek és végül mozzarella (kb.15-20 dkg). Addig sütjük, amíg a mozzarella aranybarnára változik.

3. Paradicsomos-mozzarellás melegszendvics

Isteni reggeli vagy vacsora. Egy főnek kb. két szelet kenyér elegendő. A mozzarellától és a paradicsomtól kissé „tocsogós” lehet a kenyér, elázhat, ha valaki ezt nem szereti, az előbb pirítsa meg a kenyérszeleteket, majd úgy folytassa az elkészítését.

Először is kenjük meg a kenyereket olívaolajjal, helyezzünk rá 1-2 szelet paradicsomot (mérettől függően), szórjuk meg sóval és oreganóval, majd a paradicsomra pedig tegyünk egy-két szelet mozzarellát. Helyezzük a kb. 210 fokra előmelegített sütőbe alufóliával borított sütőrácson, a felső részre és süssük, amíg a mozzarella megpirul.

4. Pizzafeltét

Pizzán egyszerűen elképesztő, ha friss bazsalikom levéllel társítjátok a paradicsom szeleteket és úgy helyezitek el rá a mozzarellát. A ketchup helyett kivételesen egy kis olívaolajjal locsold meg fogyasztás előtt, nem fogod megbánni!

Finom pizzatészta receptet itt találtok.

5. Klasszikus Caprese

Egyszerűen karikákra szeleteled a mozzarellát és a paradicsomot, majd egymásra fekteted őket, egy kicsit eltolva. Meglocsolod olívaolajjal, balzsamecettel és friss bazsalikommal díszíted. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítheted.

A Caprese egy másik változatát itt olvashatod.

A végére egy extra ötlet: Mini mozzarella és tojásparadicsom saslik

Mozzarella és paradicsom saslikMozzarella és paradicsom saslik

Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...