2020.03.05. 16:06:23 7853 211

Mozogj az erős immunrendszerért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csapadékos idő és a kevés napsütés megviseli az immunrendszerünket, a vírusoknak, baciknak pedig teret ad a tenyészéshez és a támadáshoz. Aki makk egészségesen akarja kihúzni nyárig, annak érdemes felturbóznia az immunrendszerét. Ha nem akarsz bogyókat szedni ehhez, akkor nincs más dolgod - mozdulj! A rendszer sport ugyanis segít a védelemben.

Tavaszi futás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi futás

Jól, kiegyensúlyozottan működő immunrendszer szükséges ahhoz, hogy a testünk felismerje a kívülről érkező támadásokat és a saját beteg sejtjeit és védje, gyógyítsa magát. Az erősítéséért pedig sokat tehetünk: akár sporttal is. Régóta tudjuk, hogy a sportolás segít elkerülni a szív és érrendszeri betegségeket és általános jó erőnlétet biztosít, illetve azt is bizonyítják vizsgálatok, hogy bizonyos ráktípusok is kevesebb eséllyel alakulnak ki a rendszeresen sportolók testében.

Arra viszont talán nem is gondoltál, hogy még az immun is erőre kap tőle!

Mi számít rendszeres sportolásnak?

Olyan legalább közepes intenzitású mozgással lehetünk elégedettek, amitől kimelegszünk, szaporábbá válik a lélegzetünk. Ezeknek köszönhetően pedig az anyagcserénk felgyorsul, és ez a sejtanyagcserére igaz. Rendszeresség alatt legalább heti 150 perc direkt, intenzív vagy közepes intenzitású sportot érts, több szakaszra bontva- ahogy neked kényelmes, akár heti 5x fél óra is lehet.

Válaszd a vizet!

Immunerősítés szempontjából szerencsés döntés a vízi sportok közül választani, legyen szó akár aqua-gimnasztikáról, akár úszásról. Amellett, hogy a természetes védelmi rendszerünk támogatást kap, a vázizmaink is erősödnek, akár már alkalmanként 20 perc folyamatos úszás jelentős javulást jelent.

Az úszás ráadásként nem csak az izomzatunkat és az immunrendszerünket tuningolja fel, de a mentális egyensúlyt is segít helyre billenteni. A víz belsőleg is a legjobb választás. Ha üdítők helyett a víz mellett tesszük le a voksunkat, megtisztítjuk a szervezetünket, egészségesebb és ellenállóbb lesz a szervezetünk sejt szinten is.

Mozgás után jöhet az erősítő lazulás

Úszást követően érdemes a gőzfürdő vagy szauna mellett döntenünk. Helyesen alkalmazva kifejezetten jót teszünk vele a testünknek. Kneipp annak idején a fertőzéssel küszködő, legyengült immunitású betegeinél alkalmazta a váltott zuhanyt, és a szaunát merülő fürdővel. A módszer annyira hatásos volt, hogy a Kneipp kúra világhírre tett szert – neked sem fog csalódást okozni! Gondolj bele, nem kell hozzá más csak víz: állj be a zuhany alá és 2-3 percig intenzíven engedd magadra a hideg vizet, ezt kövesse kellemesen forró társa és ismételd néhányszor a műveletet. A kúrát mindig hideg vízzel fejezd be.

A hideg-meleg zuhany eredménye nem csak az immunrendszered erősödése lesz. A helyi vérkeringés fokozásnak és a nyirokrendszer felpezsdítésének köszönhetően leszámolhatsz a narancsbőrrel, segíted a salakanyagok távozását és a sport utáni izomgörcsöt is enyhítheted. Ráadásként megelőzi a visszeres panaszok kialakulását, sőt a meglévő tüneteket is csillapítja! Gondolnád, hogy ennyi jót tehetsz egy fürdéssel?

A mozgástól helyre áll a psziché

A sport segít harmóniába kerülnünk, ez pedig jó hatással van az immun-védelmünkre. A kedvetlenség, szorongás, depresszió rontják az ellenálló képességünket, megbénítják az immunrendszert. A kiegyensúlyozottság és az egészség tehát kéz a kézben járnak. Válassz olyan sportot, ami azon kívül, hogy alaposan átmozgat és egy kicsit fizikailag lefáraszt, energiával és életkedvvel tölt fel. Legyen az futás, tánc, jóga, vagy épp aerobik, a lényeg, hogy találd meg a kedvedre valót és tarts ki mellette!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...