2017.02.25. 10:33:05 10814 309

Mosogass, ne háborúzz!:-) – Békés munkamegosztás a házimunkában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egy szerelmes pár úgy dönt, hogy tovább lépnek a kapcsolatukban, és összebútoroznak, a szerelem lila köde miatt sokszor egy fontos kérdés nem kerül megbeszélésre. Ez pedig a házimunka. Csak a nőé minden feladat? Vagy besegít a férfi is? Esetleg fele-fele arányban osztják meg a terheket? És törvényszerű, hogy vita legyen a vége?

Munkamegosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkamegosztás

Valójában ahány ház, vagyis háztartás, annyi szokás. Megesik az is, hogy kezdetben a nő csinál mindent, főként, hogy élete értelmének a kedvében járjon, aztán a gyengébbik nem képviselője belefárad az egészbe, ám akkor már nem igen kap segítséget a párjától. A férfi is beleszokott a jóba, és ebből a kényelemből igen nehéz, már-már lehetetlen kibillenteni. És ebből jönnek a hol kisebb, hol nagyobb viták. Érdemes a házimunkát átgondoltan fel- és beosztani, hogy elkerüljük az ebből fakadó viharokat, veszekedéseket. Később, ha már vannak gyerkőcök és elég nagyok is hozzá, érdemes őket is bevonni a munkamenetbe. De hogyan is érdemes ezt csinálni?

Házi-munka-megosztás – így is csinálhatod

Beszéd nélkül nem megy!

Ha valami miatt elmarad a ránk bízott feladat, annak nyilván megvan az oka. A lényeg, hogy bármi jön közbe, bármi alakul másként, mindig szóljatok a párotoknak erről. Így elkerülhetitek a félreértéseket és a veszekedéseket!

Tisztázzátok!

Ha az egyik fél szerint rend és tisztaság van, az nem biztos, hogy a másik fél szerint is így van. Merthogy mást jelentenek Neked, és mást a párodnak ezek a fogalmak. Tisztázzátok, ki mit ért e kijelentések alatt, hogy elkerüljétek az esetleges veszekedéseket! A jelszó legyen: kompromisszum.

Jegyzetelj!

Írd össze, mik a napi, heti, havi teendők! Ha családi házban éltek, ne feledkezz meg a kinti munkákról sem, mint fűnyírás, gereblyézés, hólapátolás és így tovább! Majd ha megvagytok, osszátok be, ki mit tud bevállalni, és lehetőség szerint tartsátok is magatokat a tervhez.

Jutalom!

Ha egész nap a lakást takarítottad, takarította, vagy takarítottátok, biztosan jól esne egy kis jutalom. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy kényeztető fürdő, egy finom (megrendelt vagy étteremben elfogyasztott) vacsora, egy ellazító masszázs bőven megteszi. Így legközelebb is nagy lendülettel vetitek bele magatokat munkába.

Hibázni emberi dolog!

Ha a párod besegít Neked a házimunkába, mondjuk, letörölgeti a polcokat, ám az nem sikerül 100 %-osan, mert imitt-amitt poros maradt a bútor, ne ess neki hős segítődnek. Ha kedvesen figyelmezteted, az rendben van, de egy kis „hiba” miatt nem érdemes összeveszni. Különben nem lesz kedve többet segíteni, az biztos!

Együtt a legjobb!

Jó társaságban nem csak az idő telik gyorsabban, de ha együtt csináltok meg egy-egy munkát, akár hamarabb is készen lesz. Így idős is spórolhattok, és munka közben is együtt vagytok, tudtok beszélgetni, viccelődni, nevetni.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...