2017.06.05. 17:49:12 12708 359

Mondatokba fűzött mentőövek – Ezeket mondd, ha semmi nem jut eszedbe
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye Veled sem történt még olyan, hogy egy beszélgetés igencsak kellemetlenné vált, ám nem tehetted meg, hogy csak úgy felpattansz és továbbállsz? És olyan sem esett meg Veled, hogy egy megbeszélés, esetleg egy laza csevej alatt elkalandoztak a gondolataid, és a többiek „Szerinted?” kérdésére gőzöd sem volt, hogy mit is mondj?

Mentő mondatok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mentő mondatok

Ha eddig sikerült megkímélned magad az ilyen kellemetlen szituációktól, akkor Te bizony a szerencse fia/lánya vagy! Mert van az a heves vitába átcsapó beszélgetés, megbeszélés, ahonnan csettintésre eltűnnénk, még ha csak megfigyelők is vagyunk, nem a vitázó felek egyike. És megeshet az is, hogy egy nagyon is „érdekfeszítő” tárgyalás, előadás, beszéd, beszélgetés közben mi inkább az ablakon bambulunk ki, vagy épp azt tervezzük, mit főzünk este, másnap, vagy mit csinálunk, ha innen kiszabadulunk. Ha esetleg egyszer az életben mégicsak megesne veled a fent említett szituációk valamelyike, vagy valami nagyon hasonló, akkor ezeket a mondatokat bátran alkalmazhatod. Mondatba fűzött mentőövek jönnek, melyek bedobhatsz egy-egy kényes „szituban”.

„Egy italt/kávét/teát/kis kekszet valaki?”

Na, ez egy jó ötlet! Ha úgy érzed, Te ebben a vitában nem vennél részt, és nem szeretnéd, ha majd rád osztanák az igazságosztó szerepét, csak nevezd ki magad az ügyeletes pincérnek. Egy ital, egy kis eszegetnivaló mindig jó indok arra, hogy lelépj!

„Elnézéseteket kérem, de…”

Mondjuk hív a természet, vagy egy fontos telefonhívás miatt kell eltűnnötök hosszú percekre. Azért arra ügyelj, hogy hallótávolságon belül maradj, hogy észrevedd, mikor van vége a vitának.

„Én is hasonlóan gondolom, mint XY!”

Ha ezt a mondatot veted be, akkor azért érdemes odafigyelni, tudni, mit is mondott az a bizonyos XY, nehogy ezáltal kerülj kellemetlen szituációba. Ám ha nincs különösebben véleményed, vagy elképzelésed, mit is mondj, mehet ez a mondat. Vagy átfogalmazva, kicsit kiszínezve meg is ismételheted XY mondandóját.

„Ez a hely/dekoráció/terítés stb. egyszerűen csodálatos!”

Na, ezt hívják úgy, hogy terelés…:-) Ha kényes a szituáció, mert gőzöd sincs, éppen miről van szó, tereld a beszélgetést más irányba. Persze, ez egy komoly megbeszélésnél nem igazán alkalmazható, de egy laza csevejnél bevethető.

„Ahogy az úr/hölgy/XY az előbb mondta is… hogyan is fogalmazott az imént?”

Azért itt szintén érdemes figyelni, mit is mondott a másik, és kinek a mondandójára is hivatkozunk!

„Elnézést, de mire is gondol pontosan?”

Ha véletlenül lemaradtál volna a beszélgetés egy apró részleténél, vesd be a visszakérdezés taktikáját! Így hamar újra képbe kerülhetsz arról, éppen hol is tartanak a többiek a vitában/megbeszélésben.

„Sajnos, ehhez a témához nem igazán tudok hozzászólni!”

Ha valami nem megy, azt nem kell erőltetni! Ha az adott téma nem éppen a Te asztalod, ne szégyelld ezt bevallani! Végülis, a legjobb az egyenes út, nem?

Humor, ami mindig bevethető

Ha egyszerűen tényleg elkalandoztak a gondolataid, vagy csak szeretnéd egy kicsit csillapítani a vita hevében kialakult indulatokat, egy-egy humoros, de nem bántó beszólás mindig segíthet!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Milyen (új) készségekre van szükségük a gyermekeinknek a 21. században?

Vitathatatlan, hogy minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke az iskolában, majd felnőttként a magánéletében és választott munkahelyén egyaránt sikeres, boldog, kiegyensúlyozott legyen. A tanulási készségek fejlesztése segít a modern (munkakörnyezeti) elvárásokhoz való alkalmazkodásban.

Ezek most a legnépszerűbb nyelvek, amiket érdemes megtanulni

Az idegennyelv-tanulás amellett, hogy kiváló agytorna, értelmes időtöltés, még a karrierépítés során is kimagasló szerephez jut. Sokak hosszú távú tervei között élen jár az utazás, a más kultúrák megismerésének vágya, ezért érdemes idejében belevágni a kognitív fejszénket egy memória-acélozó nyelvtanulási projektbe. Az alábbiakban megnézzük, hogy 2024-ben melyek a legnagyobb érdeklődésnek örvendő nyelvek, amelyek megtanulásával számos előnyre tehetünk szert.