2015.07.22. 18:30:49 9730 213

Mit üzennek az erotikus álmok?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne ébredt volna már fel meghökkenve, megborzadva vagy éppen édes kéjjel kacarászva egy fantáziadús álom után. Ez azonban koránt sem biztos, hogy konkrétan azt jelentik, amiről szólnak, és még csak az éhes disznó makkal álmodik közmondást sem vetíthetjük ide. De akkor mit jelentenek?

Erotikus álmok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erotikus álmok

Természetesen ezeknek az álmoknak is megvan a maga szimbolikája, és sokkal többször fejez ki más tudatalatti érzéseket, mint ahányszor valódi szexuális vágyat szimbolizálnak. Persze ez utóbbi is ott motoszkálhat a jéghegy víz alatti részében, lehet az ilyen álom elfojtott szexuális vágyaink megnyilvánulása is, ám legtöbbször nem az. De akkor vajon mi?

Álmainkban az agyunk feldolgozza a nap során történteket, az átélt érzelmeket. A napi érzelmi skálánk mélypontjai és csúcspontjai is lenyomatot hagynak az álmainkban. A szexuális álmokkal gyakran hozzuk összhangba személyiségünk ellentétes jegyeit, illetve ellentmondó érzelmeinket is.

Ezenkívül kifejezhetik azt is, hogy kicsit talán több törődést és babusgatást igénylünk, többet kell foglalkoznunk önmagunkkal. Kapcsolatainkra is rámutatnak: kihez, hogyan viszonyulunk, ki, hogyan hat ránk. Tehát nem feltétlenül magáról a személyről szól, sokkal inkább a személyiségi jegyekről.

Mivel az álmokkal konkrét eseményeket is feldolgozhatunk, néha az élményeink tükröződnek az álmokban. Ha például megcsaltak, akkor ez a téma visszaköszönhet éjszaka is. Ekkor nem kell sokat töprengeni az álom szimbolikáján. De mit jelent, ha visszatérő, erotikus álmaink vannak az exünkkel, vagy egy azonos nemű barátunkkal?

Homoszexuális álom

Ne aggódj, nem azt jelenti, hogy titokban homoszexuális vagy. A saját önbizalmaddal van kapcsolatban. A homoszexuális álomban a másik személy azon testrészeit is szereted, amelyeket esetleg nem kedvelsz magadon. Többet kellene foglalkoznod az önelfogadással és az önbizalmad megerősítésével.

Ha egy azonos nemű barátoddal szerelmeskedsz álmodban, az nem azt jelenti, hogy vágynál rá, sokkal inkább azt, hogy bizonyos tulajdonságaira vágysz, esetleg azt, hogy bizonytalannak érzed a barátságot, és álmodban így próbálod megerősíteni.

Erotikus álom az exünkkel

Bizony-bizony jelentheti azt, hogy még mindig nem sikerült feldolgoznod a különválást, valamilyen érzelmi szálat még nem varrtatok el. Ám, nem feltétlenül csak ezt a szimbolikus jelentést hordozza.

Előkerülhet a téma akkor is, ha valamin újra és újra nem tudsz túljutni, átlépni. Utalhat arra is, hogy az exszel folytatott viszon valamilyen aspektusa hiányzik jelenleg az életedből. Például az a szenvedély, vagy az a szabadság. Ha új kapcsolatod van, lehet, hogy félsz még a jelenlegi helyzettől, és hiányzik a régi kapcsolat biztonsága. Érdemes végig gondolni, hogy személy szerint neked mit szimbolizál a szexi álom a volt pasiddal/barátnőddel.

Szex a szüleinkkel

Ez a típusú álom egészen felkavaró lehet, de ne aggódj, nincs semmilyen perverz jelentése. Az önelfogadásról, megbocsátásról és a családhoz tartozás vágyáról szól. Lehet, hogy Te magad is éppen szülővé válsz, és így dolgozza fel a tudatalattid.

Erotikus álom egy kellemetlen ismerőssel

Ha az életben ismered, de egyáltalán nem kedveled azt a személyt, akivel az álmodban viszonyba keveredtél, az jelentheti az, hogy bizonyos tulajdonságai vonzóak a számodra – értsd: te is szeretnél ezen tulajdonságoknak a birtokában lenni, elsajátítani őket.

Szexuális álom egy hírességgel

Ha hírességgel gyűröd össze a lepedőt, az arra is utalhat (azon felül, hogy lehet tényleg vonzónak tartod), hogy több elismertségre vágysz. Híresebb, vagyonosabb és társadalmilag elismertebb szeretnél lenni. Szexpartnered ezen vágyaidat testesíti meg.

Szex egy idegennel

Ez az álom a női és férfi energiáid egyensúlyba hozásáról szól. Ha az álom nem ijesztő és nem erőszakos, akkor kifejezheti a személyiség kiteljesedését. Ha az idegen erős és határozott, akkor a női energiáidon kell dolgoznod. Ha pedig gyengének és önbizalom-hiányosnak tűnik, akkor a személyiséged férfiasabb jegyeit kell megerősíteni.

Forrás: nlcafe.hu, thedatereport.com cikkei alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...