2021.03.31. 17:15:00 8652 241

Mit tudsz tenni, ha nem szimpatikus a gyereked választottja?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rokonszenv egy érdekes téma, mivel vannak az első látásra megkedvelt személyek, míg akadnak olyanok is, akikkel szemben rögtön ellenérzésünk támad. Tovább bonyolítja a képet, ha az illető szemünk fényének újonnan megismert párja!

Gyermeke párválasztásával Gyermeke párválasztásával "elégedetlen" anya

A gyerek jövője miatti aggodalom az emberi lét velejárója, amit a gyerek párválasztásakor kibővíthet a pár értékrendbeli és ambíciók közti különbözősége. A szülők a hosszú távú biztonság valószínűsége miatt olyan párt szeretnének gyermekük számára, akinek értékei megegyeznek az ő szülöttével.

A legtöbb szülő bevallottan lelkesen – titokban azonban inkább rettegve – várja, hogy felnőtt gyermeke vajon kit fog bemutatni, amikor párra talál. Van olyan helyzet, amikor szóhoz sem jutnak, elképedésükben. Ilyen kellemetlen esetben van-e jogunk szólni a szerintünk nem megfelelő választásért?

Amikor inkább ne szólj semmit!

A párkapcsolati kérdések bonyolultak, mivel egy-egy szituációban máshogy viselkedhetünk társaságban, mind kettesben. Ha ezt végiggondolva szülőként mégis aggályosnak tartod a választott személyét, kérdezd meg magadtól, hogy mennyi „bajkeverést” bír el a kapcsolatod a gyermekeddel: A nem megfelelő kommunikáció ugyanis nem csak a pár tagjai, de a szülő és gyermek közé is komoly éket verhet! Az érzelmi döntés a gyermek számára egyfajta választási kényszer érzetét hozhatja létre. Aggályainkat a kisebb volumenű dolgok esetében inkább engedjük el.

A lépésről lépésre technika

Az első benyomás csalóka lehet! A bemutatott fél ugyanilyen félelmekkel várhatja az első találkozásokat, ami miatt előfordulhat, hogy nem viselkedik teljesen természetesen. A külsőségek előtérbe helyezése és a feltételezések helyett próbáljunk lépésről lépésre megismerkedni gyerekünk szerelmével. A mit nem tesz jól helyett koncentrálj arra, hogy mit csinál jól ☺
A közös programok szorgalmazása is előbb talál pozitív válaszra, amennyiben hátsó szándék nélküli érdeklődéssel fordulunk a kiválasztott felé.

Ne veszélyeztesd a kapcsolatot gyermekeddel akkor sem, ha nem alakul ki szimpátia a választottjával!

  • Egyértelmű kommunikációval hozd gyereked tudtára, hogy minden körülmények között számíthat rátok!

  • Lényegtelen apróságok terén ne osztogass kéretlen tanácsokat! Fontos témákban pedig objektív érveléssel próbálj hatni, és ne hagyd, hogy az érzelmeid vezéreljenek!

  • Aggodalmaidat óvatosan fejezd csak ki: Tálald észrevételeidet pozitív módon, kerüld a konfrontatív beszélgetéseket! A beszélgetések során hallgasd is meg a másik felet.

  • A személy kritizálása helyett inkább tényszerű példákat hozz fel, ha szükségét látod! A kirekesztés ugyancsak rossz taktika.

  • A gyerekünkkel való jó kapcsolat lebegjen mindig a szemünk előtt, és közben fogadjuk el, hogy nem mindenben hoz olyan döntést, amit mi hoznánk.

Extrém esetekben nyújts és kérj is segítséget!

A „családon belüli” fizikai és pszichológiai bántalmazás sajnos előfordulhat. Ha úgy érzed, hogy gyermeked viselkedése az új partner hatására gyökeresen változik – nem jó irányba – óvatosan járd körbe a témát!
Ha van másik hozzátartozó vagy olyan megbízható barát, akivel gyermekünk nyitottabb, kérjük meg, hogy beszéljen vele ő négyszemközt. Ha tényleg komoly probléma tárul fel, akkor a nagy valószínűséggel szégyent érző személyhez mindig együttérzéssel közelítsünk, az ítélkezést hagyjuk ki a helyzetből.

Forrás: www. goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...