2022.05.20. 11:27:16 6405 203

Mit tegyél, ha folyamatosan magányosnak érzed magad?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mióta mindenki zsebében ott a mobiltelefon, illetve a könnyen, gyorsan és olcsón használatba vehető internet, azóta bármikor elérhetünk bárkit. A kapcsolattartás távoli barátokkal, rokonokkal soha nem volt ilyen egyszerű, mégis rendkívül sok a magányos ember, sőt, ha együtt élünk is valakivel, akkor is érezhetjük magunkat egyedül.

Magány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magány

Kissé ellentmondásosnak tűnik ez a dolog, mégis így van. Kérdezd meg például az újdonsült anyukát, aki egyedül van otthon a gyermekével... Együtt azzal, akit a világon a legjobban szeret, mégis magányosan. Vagy a párt, aki a munka és a hétköznapok taposómalmában az évek során elhidegült egymástól, és együtt tengődnek társas magányban.Vagy a nagymamát, akinek 5 unokája van, mégis csak ritkán nyitja rá az ajtót a család... Az egyedülállókról nem is beszélve, akiknek lehetnek barátai, a legtöbb estéjük mégis magányosan telik.

A pandémia alatt több millió ember élt akár hónapokig elszigetelten, a magánnyal karöltve. Nem kellemes érzés ez. Ráadásul a depresszió melegágya, főként ha elhúzódó “élményről” van szó. A szakértők egyetértenek abban, hogy mentális és fizikai következményei is lehetnek az elszigetelődésnek, a hosszan tartó magánynak. Mit tehetsz a magány ellen? Hogyan birkózhatsz meg vele?

1. Ismerd be, hogy magányosnak érzed magad.

Az első lépés mindenképpen az, hogy felismered ezt az érzést, azonosítod, és esetleg elmondod a barátaidnak, hogy mennyire magányosnak érzed magad. Ez valószínűleg félelmetesen hangzik, de ha tagadod, hogy így érzel, akkor nem fogsz tenni ellene semmit, és csak állandósítod az életedben.

2. Nem vagy egyedül

Ezzel az érzéssel valószínűleg nem vagy egyedül, és ha megnyílsz másoknak, meglepődve fogod tapasztalni, hogy milyen sokan éreznek hasonlóan. Keresd mások társaságát.

3. Frissítsd fel a barátságokat

Ha már eldöntötted, hogy nyitni szeretnél mások felé, akkor először próbálj meg gyakrabban találkozni azokkal az emberekkel, akik közel állnak hozzád.

4. Lassíts!

A sok feladat és teendő elvonhatja a figyelmedet a tényről, hogy tulajdonképpen mennyire magányos vagy, de nem fogja megszüntetni az érzést. Lassíts! A folyamatos pörgésben könnyű elveszíteni a valódi kapcsolatot saját magaddal és a környezeteddel is. Pihenj, relaxálj, és figyelj arra, hogy mire is lehet valóban szükséged. Szánj erre időt! Ha a teraszon ülve szereted csendben elfogyasztani a délutáni kávédat, és számodra ez jelenti a relaxációt, tedd ezt. Ha egy kellemes fürdő, akkor ne sajnáld az időt rá! A lényeg, hogy Neked bevált módszer legyen és pihenj.

5. Szeresd magad!

Ismerd meg magad jobban. Az egyedül töltött időt felhasználhatod önismeretre is, ezt egyedül, csoportban vagy egyéni terápián is megteheted. A meditáció segíthet.

6. Lépj be egy klubba vagy tanulj valamit.

Autós klubok, sport klubok vagy egy nyelvtanfolyam? Bármelyik segíthet abban, hogy új ismerősöket, új hobbit és állandó programot, elfoglaltságot találj.

7. Fogadj örökbe egy kisállatot.

A legjobb ilyen szempontból a kutya, hiszen rendszeresen sétálni kell vinni, főleg, ha nincs kerted. De bármilyen szőrös vagy tollas kis barátod választhat, a gondozása elégedettebbé tehet a nap végén.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...