2020.11.22. 18:00:56 10910 284

Mit tanít nekünk önmagunkról a járványhelyzet?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tanulni mindig lehet, ezért, ha egy helyzet kifejezetten rossz vagy kellemetlen is, megtalálhatjuk benne azt a pici jót, hogy tanulhatunk belőle. Így van ez a koronavírussal is. Nézzük: Mit tanulhatunk belőle önmagunkról?

Szorongó nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szorongó nő

Nincs is talán már olyan ember, akinek ne lenne valamilyen hatással az életére a pandémiás időszak. Persze mindenkinek más az érintettsége, az elképzelése és a hozzáállása is. Érdemes megvizsgálnunk, hogy mi magunk hogyan állunk a járványhelyzethez és mit mond ez el rólunk.

Félelmeink és okaik

Van, akiben hullámokban jelentkezik a halálfélelem, van, aki az anyagi biztonságát veszítette el és most a megélhetése miatt aggódik, olyan is akad, aki a korlátozásoktól vagy a hosszú távú gazdasági hatásoktól fél.

És vannak, akikben inkább dühöt szül a jelenlegi helyzet. Dühösek amiért mások naivan bedőlnek a koronavírusról szóló médiának, vagy haragot éreznek saját tehetetlenségük miatt.

Amit pedig leszűrhetünk ebből

Amit most érzünk, azok az érzések egyébként is jellemzőek ránk, ott lapulnak bennünk. A mostani válságos időszakban ezek az érzések csupán felerősödtek. Ha tehát a halálfélelem, az elmúlástól való rettegés gondolata van most ott a mindennapjainkban, akkor ezzel nem tudtunk szembenézni korábban. Ezen a félelmen kell dolgoznunk. Ha a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság a legfenyegetőbb számunkra jelen helyzetben, akkor az átlagos mindennapokban is a létbizonytalanság érzését kell kidolgoznunk magunkból. Legyen az oka akár egy rossz kapcsolat, egy rosszul felépített anyagi helyzet vagy a több lábon állás hiánya. Ha összeesküvés elméleteket gyártunk, vagy hiszünk el és idegesít, hogy a többiek maszkot viselnek, félnek, akkor a hétköznapokban is igen gyanakvó, bizalmatlan természetünk lehet. A dühös indulatoknak, a gyanakvásunknak valódi, talán régre nyúló okát kell feltérképeznünk.

Állj hozzá tudatosan!

Sem a félelem, sem az apátia nem képes megvédeni a koronavírustól és a velejáróitól. A rettegés legyengíti az immunrendszert, a nemtörődömség pedig extra kockázatnak tesz ki a védelmi szabályok figyelmen kívül hagyásának köszönhetően. Próbáld meg inkább egyszerűen csak elfogadni a jelen helyzetet. Tedd meg a legtöbbet, amit tenni tudsz, hiszen azon nem veszíthetsz semmit. Ha hordod a maszkot és rendszeresen mosod a kezeid, azzal nem veszíthetsz semmit, még akkor sem, ha nem hiszel benne. Ha nem figyelsz a félelmeidre, akkor nem aggódsz fölöslegesen. Helyette mérd fel a félelmeid, dühöd igazi okait és dolgozz rajtuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...